SchoolboekenCURAÇAO – Schrijver en kunstenaar John Baselmans heeft donderdag zijn 53e boek gepubliceerd. In het boek beschrijft hij lokale en internationale zaken die de laatste achttien maanden zijn voorgevallen (op voornamelijk Curaçao). Ook zijn tekenkunsten zijn in het boek te bewonderen. Het boek is al meer dan 15.000 keer gedownload.

Er staan dertien tekeningen in van bijzondere personen zoals Martin Luther King, Churandy Martina en Helmin Wiels. De openhartige gesprekken met deze personen staan ook beschreven in het boek. Baselmans is anderhalf jaar geleden begonnen met het schrijven van dit boek. Tijdens dit proces is hij brieven, commentaren en ingezonden stukken gaan schrijven om bevestiging te krijgen op de zaken die hij in het boek beschrijft. Hij is van mening dat “iedereen het recht heeft om te weten wat er gaande is achter de vele gesloten deuren en de stiekeme clubjes van onze leiders”, aldus de schrijver.

Moderne slavernij
“Eens hoop ik dat de mensen hun ogen gaan openen en inzien dat wij als burger vreselijk machtig zijn. Eens hoop ik dat mensen samen nee gaan zeggen tegen deze moderne slavernij. Zolang ik mag en kan blijven schrijven wil ik iedereen zoveel mogelijk laten zien wat er werkelijk met ons gebeurt. Wij als mensen hebben de macht om nee te zeggen en niet langer een slaaf te zijn van onder andere de maffia en hun bazen.”

Bereikbaar
Baselmans geeft aan de prijs zo laag mogelijk te houden en hierom zelfs zijn royalty’s heeft laten vallen. Hij is van mening dat zijn boeken voor iedereen bereikbaar moeten zijn. “Dat maakt dat mijn tekenboek maandelijks 150.000 tot 200.000 maal gedownload wordt en ook dat de teller van dit nieuwe boek gisteren al op 15.000 stond.”

Goed begrepen
“Het boek lijkt, gezien de eerste reacties, goed begrepen te worden. Veel wordt er ook in verklaard en de puzzelstukjes vallen duidelijker in elkaar. Niet alleen zaken rondom de moord op Wiels maar ook rondom de maffia, banken, projectontwikkelaars en accountants”, aldus Baselmans.

Gratis
De pdf versie van ‘Curaçao achter gesloten deuren’ is gratis te downloaden via de website. Ook kan er een epub versie gedownload worden. Een paperback versie is hier te kopen

Cover Curaçao achter gesloten deuren

27 reacties op “‘Curaçao achter gesloten deuren’”

 1. Wordt dit boek niet bij bol.com verkocht?
  bol.com?

 2. Eigenlijk schaam ik me soms gewoon hoe Curacao met kunstenaars en spirituele mensen omgaat. Zelfs Hitler tekenen mag kennelijk niet. Straks gaan we nog aan boekverbranding doen. In ieder geval is de aanval op de persoon ongehoord gewelddadig en agressief.

  Eigenlijk vond ik Baselmans andere boeken niet zo boeiend. Die tekeningen zijn wel mooi.
  Maar nu ben ik toch wel nieuwsgierig geworden………………….

 3. Baselmans veruit’s beste boek.Wellicht schieten sommige zaken iets te ver door maar over het algemeen prettig leesbaar en het Curacao-deel goed herkenbaar. De extremistische reacties zijn het bewijs dat Baselmans op pijnlijke punten zit.

 4. Q, op 19-11-2013 om 11:55 schreef:

  Mooie oude deur propvol symbolen, o.a. die van de VOC en het wapen van Nederland etc.
  Deur zonder sleutelgat en nr. 86…? Hmmm
  Zie ik daar ook een tang die de VOC-slot aan het doorknippen is?

  @Q, niks VOC, niks wapen van Nederland, wel sleutelgat, niks doorknippen. Alleen die 86 die je ziet klopt. Overigens is dat 2 keer 43 en dat is pas eng.

  Op de deur staat een symbool van de vrijmetselaars. Hier woonde een vrijmetselaar met een meestergraad (passer over winkelhaak). De G verwijst naar het Grote. De een zegt God, de ander zegt iets anders. Hier zijn de geleerden (of de dommen, zo u wilt) het nog niet over eens.

  Kan ook zijn dat hier het logo van een architect (of metselaar of voeger) op de deur staat. Hij woonde hier en zijn naam begon met een G.

  Misschien was hier achter deze deur “Passer en winkelhakenfabriek Girigorie” gevestigd. Wie zal het zeggen. Maar met de VOC heeft het iig nets te maken.

 5. @Jeser

  “initialen maken het verschil”
  Verschil met wat ?
  Beetje Baselmans-stijl!

 6. Effe snel het boek bekeken, weer een download erbij. Het is stukken beter dan zijn andere boek “mafia eiland” maar nog steeds bomvol met complotheorien. JB beweert veel, maar bewijst bijna niets. Dat is jammer.
  Veel dingen die hij schrijft zijn ongeloofwaardig en lijken zwaar overdreven. Aan de andere kant heeft JB een spirituele connectie met o.a. Hitler. Het was Hitler die in Mein Kampf sprak over de volgende propaganda techniek “De Grote Leugen”genaamd. Dit is een zo kolossale leugen dat niemand zou kunnen geloven dat iemand de waarheid zulk grof geweld aan zou doen.
  Graag zie ik een screen-print van de statistieken waaruit blijkt dat er inmiddels meer dan 4,5 miljoen downloads zijn gemaakt van JB’s boeken.

 7. @Q, Welke strijd van Wiels? Hij heeft juist de corrupte figuren in het zadel gehouden en corrupte mensen als Asjes en Monk de partij binnengehaald. En zijn zus is nog een graad erger!

 8. Neen Rianne, ik vind dat helemaal neit stuitend. Waar ik veel meer van schrik, is het aantal mensen wat John serieus neemt. Hij is overduidelijk lijdende aan waandenken met megalomane kenmerken, maar niemand lijkt dit te willen zien. Curacao heeft iemand nodig die dezelfde kritiekpunten aansnijdt die JB aansnijdt, maar dan wel op een constructieve, niet-psychotische wijze. Dit veroorzaakt alleen maar schade en is koren op de molen van de heersende regenten. Ik kan niet begrijpen dat een belijdende antisemiet zoveel krediet krijgt op dit eiland. Ik vind het een schande en ik vind Rianne, dat jij je dient te schamen om het feit dat je niet radicaal afstand neemt van de stuitende waanzin die in dit boek beschreven staat. Ik heb het niet alleen over het ‘lijntje’ wat JB heeft met Hitler, maar ook zijn geleuter over het hebben van een ‘energetisch lijntje’ met JFK, MLK, Wiels(!), Charlie Chaplin 😀 ,etc. wordt kennelijk als zoete koek geslikt. Het niveau van dit eiland is nog veel lager dan ik dacht; men laat zich hier leiden door een overduidelijke blinde. Pikatje, Zorro, Sam, LaSwitz, allemaal mensen die doorlopend interessante en lezenswaardige bijdrage aan de fora geven, zworden door Rianne als ‘langtenig gespuis’ weggezet, niet? Laat me neit lachen zeg! JB zegt van hen: het zijn de intellectuelen. JB haat natuurlijk ‘de’ intellectuelen. Zou ik ook doen als ik hem was. Hij heeft te lang in het sprookjesbos gewoond 😉

 9. Dank John B, voor dit boek.

 10. @ Aurelius De DSM IV over 297.1 (F22.00) Waanstoornis (Delusional Disorder) etc etc.

  Vindt je je commentaar zelf niet een beetje stuitend?

 11. @pikatje, zo’n figuur hadden we toch al eerder? iemand van Lagunisol..

 12. Mooie oude deur propvol symbolen, o.a. die van de VOC en het wapen van Nederland etc.
  Deur zonder sleutelgat en nr. 86…? Hmmm
  Zie ik daar ook een tang die de VOC-slot aan het doorknippen is?

  Bedankt dat je ook aandacht besteed hebt aan strijd van dhr. Wiels tegen onrechtvaardigheid op Curaçao in jouw boek. Indrukwekkende foto van dhr. Wiels R.I.P.

  Trek je maar niets aan van de lange tenen onder ons, ze weten niet wat armoede is.

 13. Eigenlijk vind ik JB een kunstenaar.
  Maar met dit boek heeft John Baselmans zichzelf overtroffen.
  Hier is een stukje Curacao historie geschreven.
  Danki JB!

 14. Enkele highlights van deel 53 :
  -Emigratie, in een later stadium gevolgd door sociaal isolement
  -Gebrek aan vrienden, vijandigheid
  -Vervolgingswaan
  -Internationale complottheorieën
  -Chaotische gedachten, irrationaliteit
  -Afwijkende/eigenaardige denkbeelden, vooroordelen
  -Behoefte om deze wereldkundig te maken, breedsprakigheid
  -Perceptie die het zintuiglijke overstijgt
  -Afwijkend gedrag (en uiterlijk)

  Een opsomming van schizoïde aspecten.

 15. Onderstaande reacties waren te verwachten. Families zijn groot en de tenen lang. Doch niemand is verplicht Baselmans’ boeken te lezen en zijn tekeningen te bekijken. Men kan zo een andere kant opkijken.

  Baselmans, hartelijk dank voor het delen van je kennis en kunde. Ik geniet ervan.

 16. Het boek leest dit keer lekker weg. Ik herken veel zaken en de initialen maken het verschil. John Baselmans dank je wel.

 17. De DSM IV over 297.1 (F22.00) Waanstoornis (Delusional Disorder)

  A. Niet-bizarre wanen [d.w.z. betrekking hebbend op situaties die in het echte leven kunnen voorkomen zoals achtervolgd worden, vergiftigd worden, besmet worden, op een afstand bemind worden, of bedrogen worden door echtgenoot of geliefde, of een ziekte hebben] met een duur van ten minste één maand.

  B. Er is nooit voldaan aan criterium A voor schizofrenie.
  Criterium A. Kenmerkende symptomen: Twee [of meer] van de volgende, elk gedurende één maand een belangrijk deel van de tijd aanwezig [of korter bij succesvolle behandeling]:
  1. wanen
  2. hallucinaties
  3. onsamenhangende spraak [bv. frequent de draad kwijtraken of incoherentie]
  4. ernstig chaotisch of katatoon gedrag
  5. negatieve symptomen, d.wz. vervlakking van het affect, gedachten- of spraakarmoede of apathie

  C. Los van de invloed van de wanen of de vertakkingen ervan is het functioneren niet duidelijk beperkt en is het gedrag niet onmiskenbaar vreemd of bizar.

  D. Indien stemmingsepisodes tegelijk met wanen zijn voorgekomen, was de totale duur daarvan kort in verhouding tot de duur van de waanperiodes.

  E. De stoornis is niet het gevolg van de direkte fysiologische effekten van een middel [bv. drug, geneesmiddel] of een somatische aandoening.

  Specificeer type: De volgende types worden toegekend op basis van het belangrijkste waanthema.

  Grootheidstype (Grandiose Type) : Wanen over een opgeblazen zelfgevoel, macht, kennis, een bijzondere identiteit of een speciale relatie met een godheid of een beroemd persoon.

 18. @ All Truth Dan vrees ik dat de ‘waarheid van Baselmans nooit verder zal komen dan fase 1. Overigens moet je SCHOPENHAUER niet voor de voeten werpen dat hij verdedigde elke psychotische waarheid aux serieux te nemen in eerste instantie. De kenmerken van een psychoot zijn:
  – Dat hij verbanden legt, waar geen verbanden zijn (plotselinge plaatselijke regen op delen van het eiland en een goede Adolf Hitler)
  – Dat hij vooraf aankondigt dat hij belachelijk gemaakt zal worden en dat dit belachelijk maken een bewijs is van zijn ‘zien’, zodat hij zich van te voren ingedekt heeft.
  – Dat hij de ‘waarheid’ uit een directe onvervalste ‘bron’ hoort (god, energiewereld, aura’s, etc.) en dat die waarheid onbetwistbaar is, zodat het niet te controleren valt.
  – Dat de psychoot sterke neiging heeft zichzelf schromelijk te overschatten in zijn ‘inzicht’.
  Al deze kenmerken toont dhr. Baselmans andermaal in zijn schrijven. De enige ‘conspiracy’ die ik serieus zou kunnen nemen, is dat de Curacaose overheid stiekem LSD aan Johnny voert. Dat geloof ik natuurlijk ook niet: John lijdt aan een vorm van hersenverweking en zijn psychoticiteit zal in de loop der jaren alleen maar blijven toenemen en zijn uiteindelijke lotsbestemming is niet die van profeet, maar van een eenzame opgeslotene in de Kapriles.

 19. Het allerergste is natuurlijk dat hij zijn boek besluit met een wijze uitspraak van de door mij zo bewonderde held en Keizer Marcus Aurelius. Nee John, nu kunnen we echt nooit meer vriendjes worden… 😉

 20. Sam, helemaal met je eens, Bazelaar moet tegen zichzelf in bescherming genomen worden. En wij tegen hem…

 21. Baselmans kan hier nog weleens last mee krijgen. Dat zal hij zelf interpreteren als bewijs voor de ‘waarheid’ van zijn ‘onthullingen’. Baselmans is een verloren mens, maar tekenen kan hij (nog) wel. Sam heeft gelijk met zijn opmerking. De last die Baselmans hiermee kan krijgen zal niet van ‘vijand nr. 1’ (de Curacaose regering) komen, maar eventueel van de joodse gemeenschap. Adolf als een zachte vriendelijke man met goede bedoelingen neerzetten en de grootste wereldbrand ooit wijten aan de ‘Joodse Bankiers’ en de ‘Joodse vrijmetselarij’ gaat meer dan een brug te ver. Mensen zijn veroordeeld om minder… Verder niets nieuws wat hij zegt: neonazistische propaganda. Hitler is overigens in 1982 gestorven in Chili, wisten jullie dat al? 😀

 22. Ben inmiddels halverwege dit boek. Vooral pagina 119-127 gaf een interessante kijk op bepaalde zaken op Curacao. Dit keer staan er initialen wat het boek een stuk leesbaarder maakt. Ook kan je makkelijker de verbanden zien.

  John Baselmans wordt helaas nog wel eens weggezet als dorpsdwaas (al wordt het een stuk minder), er zijn gelukkig steeds meer mensen die zien dat dat wel eens anders kon zijn. Dank voor dit andermaal gratis en interessante boek John Baselmans.

 23. All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.

  Arthur Schopenhauer

 24. Van het orakel van Delphi is bekend dat de (onsamenhangende) woorden juist waren, maar dat de mens daaraan een andere en verkeerde interpretatie gaf en de voorspelling nooit uitkwam. Bij het orakel van Banda Bou begrijpt het orakel zelf niet hoe onsamenhangend hij is en de mens zijn wartaal niet zal kunnen begrijpen.

 25. Gevonden op de volgende link
  http://www.kkcuracao.com/?p=42791

  “Omdat het eiland Curacao ons allemaal nader aan het hart ligt heb ik een nieuw 404 pagina tellend boek uitgebracht genaamd

  “Curaçao achter gesloten deuren.” ISBN 978-1-4717-9319-6

  Het was zwaar om alles, wat in het laatste jaar is gebeurd op papier te zetten. Ik schrok toen ik de stukken bij elkaar zette en zag wat er werkelijk gaande was.

  Daar kwam nog bij dat ik verschillende tekeningen had gemaakt van mensen die veelal al vermoord waren en /of nog midden in het maffiaspel zitten.

  Omdat ik als Oracle veel zie, aanvoel en doorkrijg, heeft dit boek een zee aan informatie over vele mensen. Mensen zoals o.a.; Martin Luther King, John F Kennedy, Helmin Wiels en Adolf Hitler hielden me vele nachten wakker.

  Er kwamen boeken vol met gegevens over hun leven en werkwijze vrij.
  Veel heb ik achter moeten houden daar het te gevoelige informatie is voor deze tijd.
  Met toestemming van de energieën van al deze mensen hebben we een filtering gedaan wat nu naar buiten moet komen.
  Ik vertrouw geheel op hun energie en de vele situaties die zij mij hebben laten zien.
  Veel informatie was ook voor mij nieuw.
  Ik hoop dat we met deze gegevens eens kunnen gaan werken aan een wereld die positief, eerlijk en open is.

  Ik hou van u allen.
  John H Baselmans-Oracle”

  Ja hoor met behulp van Kennedy en onder andere ook Hitler zijn energie, waar Baselmans natuurlijk contact en zicht op heeft, schrijf je dit soort … ja hoe zal ik he nu eens netjes noemen..
  Baselmans raakt steeds verder van het pad, anders kan ik het niet noemen.

 26. Eerste alinea van het boek vergist hij zich al met de factor 1.000.000. Ach, kniesoor die daar op let.

 27. Vreemde en zielige man die Bazelaar. Ik denk dat hij van de weg is. Heeft hulp dringend nodig. Lees maar eens zijn gedachten over die man die de 2de WO ontketende alsmede over de joden. B,is een antisemiet pur sang als ik het goed lees.
  Walgelijk. (bovendien als het er op aan komt gebruikt hij initialen. De angsthaas ).
  Hij doet of hij alles weet maar doet niets behalve onzin-stukjes schrijven over alles en niks.