• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

mode fashion showCURAÇAO – Na New York, London, Milaan en Parijs moet nu ook Curaçao een platform voor de internationale mode-industrie worden. Modellen als Tyra Banks, Nigel Barker, Naomi Campbell, Tyson Beckford en Heidi Klum moeten hun weg weten te vinden naar Curaçao als ‘global fashion capital’. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Miki Eustachia van Emilka Model Management wil ‘fashion’ een nieuwe industrie voor Curacao maken. Eustachia heeft meer dan twintig jaar ervaring als runway- en modellencoach en heeft door de jaren heen professionele modellen geplaatst bij modellenbureaus in onder meer Miami, New York en Londen.

Awareness
In het vierde kwartaal van 2014 moet haar project Fashion Platform van start gaan. Eustachia is al bijna drie jaar bezig met de voorbereidingen en kan er, nu de financiering van het project rond is, eindelijk mee naar buiten komen. Onderdeel van het Fashion Platform is het verhogen van awareness van de bevolking. Eustachia wil op radio en televisie de bevolking bewust maken van het belang van onder andere service verlenen, het houden van je land en het hebben van normen en waarden. Ze hoopt op een internationale spin-off van haar project.

Evenement
Op 30 november zal het evenement Curacao Model Search in het teken staan van de Curacao Fashion Platform. Dit jaarlijks terugkerend evenement waarin op zoek wordt gegaan naar internationale topmodellen heeft dit jaar als thema ‘From Curacao to the World’.

Juryleden
Zowel Amerikaans model en acteur Tyson Beckford als Nigel Barker, bekend als fotograaf en televisiepersoonlijkheid bij onder meer America’s Next Top Model, zullen naar het eiland komen om deel uit te maken van de jury.

Miki Eustachia in gesprek met Rick Hart van Radio Hoyer 2

www.versgeperst.com