• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ride for the roses thumbCURAÇAO – De tiende editie van Ride for the Roses is onderweg. Dat maakte de organisatie gisteren bekend op een persconferentie. De opbrengst komt ten goede aan het Prinses Wilhelmina Fonds, dat zich inzet voor kankerbestrijding. Vorig jaar deden 6800 deelnemers en 200 vrijwilligers actief mee.

In 2005 startten er nog 273 fietsers. “Wij zijn blij met wat we in tien jaar Ride for the Roses hebben weten te bereiken, maar we zijn pas tevreden als kanker is uitgeroeid”, aldus woordvoerder Curd Evertsz.

Geld inzamelen
Ten eerste wordt er zoveel mogelijk geld ingezameld. Geld dat het Prinses Wilhelmina Fonds hard nodig heeft om de Curaçaose kankerpatienten te kunnen blijven ondersteunen. Evertsz vervolgt: “Zo zijn bijvoorbeeld vorige maand nieuwe cobaltstaven bij het Sehos aangekomen. Deze zijn mede gefinancierd uit de opbrengsten van onze events. Met deze nieuwe staven wordt de bestralingstijd voor patienten verkort en de kans op succesvolle genezing vergroot. Dat is waar wij het voor doen. Wij zijn goed in het organiseren van evenementen en willen op die manier de financiële zorgen voor de echte hulpverleners verminderen. Zij moeten zich voor de volle 100 procent kunnen toeleggen op de strijd tegen kanker en niet de strijd tegen het gebrek aan geld.”

Bewustzijn
De tweede doelstelling van de stichting is minder tastbaar maar net zo belangrijk: bewustzijn creëren op het gebied van kanker. Speciaal voor kinderen organiseert de stichting in dit jubileumjaar een wedstrijd voor basisscholen en middelbare scholen op Curaçao. De basisschoolkinderen doen mee met een tekenwedstrijd, het voortgezet onderwijs doet een schrijfwedstrijd. Alle teksten, gedichten, raps en tekeningen moeten ingeleverd worden vóór 9 januari 2014 bij de Orco Bank aan de Schottegatweg Oost. Meer informatie over de Youth Awareness-competitie is terug te vinden op de website.

Christoffelberg
Hardloper Randy Cuevas gaat 10 januari proberen om tien keer op een dag de Christoffelberg beklimmen. De klim staat symbool voor het keer op keer te boven komen van tegenslagen. Uiteraard is het de bedoeling om daarmee geld in te zamelen voor het goede doel. Het streefbedrag is 10.000 gulden.

uphillStartUphill Challenge
De Uphill Challenge gaat voor de vijfde keer van start. Deelnemers krijgen vier uur de tijd om zoveel mogelijk keren met een fiets de beruchte helling van Fort Nassau te beklimmen. De helling is 60 meter hoog met hellingpercentages van meer dan 20 procent. Dat is vergelijkbaar met de steilste hellingen uit de Tour de France. De Uphill Challenge wordt gehouden op zaterdag 18 januari bij Fort Nassau.

Ride
De Ride for the Roses wordt gehouden op zondag 26 januari. Naast de Ride op de fiets zijn de Walk en de Swim for the Roses inmiddels niet meer weg te denken. De Ride is een tocht over de openbare weg van 60 of 40 kilometer. Voor de plezierfietsers en kinderen is er een zogeheten fun-route die voert door Punda en over de pontjesbrug. Voor de mountainbikers is er een twintig kilometer lang off-road parcours uitgezet. De Walk is een wandeltocht vanaf het Brionplein naar de finish bij Wet ’n Wild, waarbij de deelnemers de keuze hebben tussen de hoge Julianabrug (tien kilometer) en de Emmabrug (zes kilometer). De Swim is een open-water swim van ruim 2,5 kilometer vanaf Zanzibar langs de Curaçaose zuidkust naar Wet ‘n Wild.

spinergy for the rosesSpinergy
Na het succes van afgelopen jaar is er wederom een Spinergy for the Roses. Dit is een vier uur durende marathon voor teams op zogenaamde spinningfietsen. Bedrijven, organisaties en vriendenteams kunnen deelnemen. Zij vaardigen een team af van vier tot zes personen en een captain. Deze teams dienen hun fiets vier uur lang aan het spinnen te houden, waarbij de teamleden elkaar afwisselen. Deelname is gratis.

Callcenter
Dit jaar maakt de sponsorafdeling van de Ride for the Roses gebruik van een callcenter om het midden- en kleinbedrijf te vragen om de stichting te helpen. In de week van 18 november kunnen bedrijven op Curacao een telefoontje van een Ride-vrijwilliger verwachten.

Programma
10 januari (hele dag): Tien keer Christoffelberg met Randy Cuevas
18 januari, 17.00–21.00 uur: Uphill Challenge, Fort Nassau
26 januari, 07.00 uur: start van de Walk for the Roses, Brionplein
08.00 uur: start alle routes van de Ride for the Roses, Wet ’n Wild
08.00–10.00 uur: aankomst van Walk en Ride, Wet ‘n Wild
08.15–12.15 uur: Spinergy for the Roses, Mambo
08.15–15.00 uur: beachprogramma, kids-activities en braderie
11.00 uur: price ceremony Youth Awareness competition
12.00 uur: start van de Swim for the Roses vanaf Zanzibar
12.30 uur: start van de Kids Swim vanaf strand Lions Dive Hotel
12.45–13.30 uur: aankomst Swim en Kids Swim bij Wet ’n Wild
14.00 uur: raffle onder alle aanwezige deelnemers

www.versgeperst.com