• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Tony Montana Music aangepastCURAÇAO – Op Curaçao zijn ze al een begrip. In Nederland worden sinds kort hun nummers in grote clubs gedraaid. Het succes van de Curaçaose jongens van Tony Montana Music lijkt geen grenzen te kennen. Dat meldt Caribisch Netwerk.

Als het aan Prinston P., Kilate, Rahi en hun manager & producer Menasa ligt dan is dit nog maar het begin. “We willen niet perse veel geld verdienen, maar vooral een tijdloze muzikale indruk achterlaten.”

Strak
De 32-jarige Bryan Palm, die onder de alias Menasa opereert, is het brein achter Tony Montana Music. Altijd strak in het pak verplaatst hij zich van de ene afspraak naar de andere. Behalve dat hij vindt dat zijn groep zich moet onderscheiden door er ‘strak’ uit te zien, is zijn pak ook een bijkomstigheid van zijn dagelijkse baan als verzekeringsagent. De 25-jarige Prinston P. heet Prinston Poulina, Kilate gaat al 23 jaar door het leven als Dave Huerta en Rahi werd 30 jaar geleden door zijn ouders Raymond Isebia gedoopt.

Muzikale familie
“Net als de andere jongens kom ik uit een muzikale familie en ben al sinds mijn tienerjaren druk met muziek”, vertelt Menasa. Hij stond al vrij jong achter de draaitafel op grote houseparty’s, werkte samen met bekende namen zoals DJ Iski en Brainpower en was ook het brein achter de populaire Curaçaose rapformatie Immorales. Prinston P.’s vader componeerde muziek voor Doble R, terwijl Rahi’s vader dj is en Kilate uit de bekende Huerta muziekfamilie komt.

Tony Montana
De naam Tony Montana Music is geïnspireerd op de hoofdpersonage uit de film Scarface uit 1983. “Deze personage ging van niets naar groots en dat is ook wat wij willen”, lacht Menasa. Dat de jongens van Tony Montana Music zich graag door grootheden laten inspireren blijkt ook uit hun allerlaatste single ‘Bob Molly’ die deze maand werd gelanceerd. “Het nummer is een hommage aan hun grote voorbeeld ‘Bob Marley’ en bevat Hip-hop, Trap en Reggae. “We doen niets standaard, daarom bestaan onze nummers altijd uit een mix en spreken we een heel breed publiek aan”, legt Menasa uit. Het nieuwe album ‘Hitmen’, dat binnenkort uitkomt, is een duidelijk voorbeeld van het eclectische karakter van hun muziek. Alle ingrediënten zijn erop te vinden, van R&B, Trap, Reggae, House, Zouk tot Merengue.

Maatschappelijke rol
Over geld, status en politiek zul je de jongens van Tony Montana Music nooit horen rappen, maar dat betekent niet dat ze alleen maar oppervlakkige teksten brengen. “We kiezen vooral voor positieve boodschappen. Zo gaat het nummer ‘Sapo’ over roddelaars. Sapo betekent kikker, maar het staat in Zuid-Amerika ook voor roddelaar. We maken roddelaars belachelijk op een grappige manier”, vertellen de jongens. Trate, werd door Prinston P. geschreven en gaat over hoe je je geliefde goed moet behandelen. ‘Bida ta dushi’ (het leven is lekker) en ‘No Worry’ (maak je geen zorgen) spreken qua positiviteit voor zich. Zowel Prinston P. als Kilate en Rahi schrijven hun eigen nummers op basis van de thema’s die ze gezamenlijk bedenken.

Bescheiden
Voor de toekomst hebben de jongens grootste plannen. “We willen niet alleen de Nederlandse harten veroveren, maar ook Latijns-Amerika.” Ondanks hun grootse plannen blijven de jongens opvallend bescheiden. Ze lijken verlegen terwijl ze een paar avonden ervoor nog stampvolle zalen tot vreugdevolle waanzin hebben gedreven. Een houding die zeer zeldzaam is in de urban wereld, net als hun eclectische muziek.

14 reacties op “Curaçaose rappers veroveren Nederland”

 1. Edwin Baas.

  Je hebt gelijk. Het is nooit goed. Mensen doen hier net alsof ze nooit een fout hebben gemaakt. Het zijn zogenaamd de integere burgers. Ze proberen om aangenamer te zijn dan ze kunnen zijn, Hypocriet gedoe allemaal. Ze wonen allemaal op het eiland en hebben niks met het eiland. Wel achterover leunen en van afstand kritiek leveren op de rest. Curaçao wordt ook dat soort lui beroofd.

 2. Curacaose rappers veroveren Nederland?

  Normaal lees ik: Curacaose rappers beroven Nederland.

 3. Sommige mensen kunnen het gewoon niet hebben dat niet alle “Antillianen” automatisch criminelen zijn. Hun vooroordeel wordt zo niet bevredigd en die onbevrediging geeft toch een onaangenaam gevoel.

 4. Belangrijke conclusie: Nederlanders integreren op Curaçao! Mooi dat ook zij de crab mentality hebben aangenomen.

  Go for it guys! You rock!

 5. Edwin Baas, sluit je ogen niet voor het feit dat van die jongeren die in de muziek en sport succesvol zijn er ook veel ontsporen.

  Neem de zoon van Amerigo Thode, bekend muzikant en betrapt op drugssmokkel.

  Neem Brian Mariano, betrapt op drugssmokkel.

  Neem Andrew Jones, betrapt op openbare dronkenschap, bordeelbezoek en vrouwenmishandeling.

  Neem Sidney Ponson, veroordeeld voor meerdere geweldsdelciten.

 6. Versgeperst is een leuke site, maar jammer altijd die reacties van lezers. Vooral wanneer jongeren met positieve instelling bezig zijn met sport, muziek of anders, alsnog worden afgekraakt door lezers met negatieve instelling en vooroordelen.

 7. @ Baifliet
  Trouwens, saillant detail: jouw naam op deze forum is afkomstig van…..
  inderdaad, rappers.

  Moet je al naar de wc?

 8. @ Baifliet
  Ik zou eens googelen op het fenomeen “nonsense correlatie”
  Dit is een fenomeen waarbij mensen een causaal verband (conclusie) trekken tussen twee fenomen die niet direct met elkaar te maken hebben.

  Voorbeeld:
  Nederlanders houden van kaas
  Belgen houden van kaas

  Dus Nederlanders zijn Belgen.

  Of:

  Antillianen houden van honkbal
  Honkbal is een sport van de Verenigde Staten
  De verenigde staten heeft de grootste economie van de wereld

  De antillen zou dan ook wel tot de grootste van de wereld behoren.

  Nonsense correlaties…

 9. Het is ook nooit goed. Als ze iets negatief doen, krijgen ze kritiek en bij iets goeds ook. Get a live 2 er zijn altijd van die mensen die hersens hebben net zo klein als een pepernoot. Het zijn van die zielige eencellige figuren die zich hier schuil houden en niet echt in het openbaar met hun mening durven te komen. Maar wel op het eiland blijven en te profiteren.

 10. Hoogegeschoolde baifliet, je lijkt wel een iq van een kleuter te hebben
  En Jan je klinkt jaloers, rassisten, jammer dat de redactie zulke uitlatingen goed keuren

  Ik sluit me aan bij get a live

  Succes

 11. @ Jan
  Jammer altijd weer zo negatief. Wat zul jij een razend treurig leven leiden hier op het eiland.

 12. Antillianen zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteirscijfers.

  Rappers zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers.

  Dus als je met een Antilliaanse rapper te maken hebt moet je dubbel voorzichtig zijn.

  Daarnaast is rap natuurlijk muziek voor de onontwikkelden, ik als hoog geschoolde kan er nog geen minuut naar luisteren zonder braakneigingen te krijgen.

 13. Heel veel succes jongens,Korsow kan trots op jullie zijn!

  @Jan moet dat nou weer?Dan is er een bericht over jongeren die goed bezig zijn,moet jij weer zo nodig een negatieve post zetten.

 14. Curacaose rappers veroveren Nederland. Tja, roven en Curacao geeft heel wat hits op Google.