Theater SchrijvenCURAÇAO – De Caribbean Travel Writer Awards zijn dinsdag uitgereikt. De eerste en derde prijs gingen naar artikelen over Curaçao. De Caribbean Travel Writer Award is een Caribische onderscheiding voor Nederlandse journalisten die over het Caribisch gebied schrijven.

Het is voor de zevende keer dat de Caribbean Travel Writers Award in Nederland werd uitgereikt. Artikelen met een publicatiedatum tussen oktober 2012 tot september 2013 werden beoordeeld door een onafhankelijke jury.

Poco poco
De winnaar van de Caribbean Travel Writer Awards 2013 is Hans Avontuur, schrijver van het artikel ‘Poco Poco, luie rondrit in Curaçao’, die gepubliceerd is in Reiz & Magazine. De jury roemde de wijze waarop Avontuur een veel beschreven bestemming als Curaçao op een authentieke wijze wist te beschrijven. Het artikel heeft een realistische invalshoek, die de tweeledigheid van het eiland belicht en daardoor het artikel interessant en gelaagd maakt.

Stille kracht
De derde plaats was voor Monique Jansse, Brenda Altorf en Eef Ouwehand met hun publicatie ‘De stille kracht van Curaçao’ dat in mindstyle magazine Happinez verscheen. Volgens de jury viel de beeldende manier van schrijven op, waarbij goed ingegaan werd op de veelzijdigheid en aantrekkelijkheid van het eiland voor de vakantieganger die rust en kwaliteit wil.

Nominaties
Volgend jaar wordt opnieuw de Caribbean Travel Writers Award uitgereikt. Artikelen kunnen vanaf heden ter nominatie worden ingezonden door verkeersbureaus, hoteliers en touroperators, maar ook door journalisten en redacteurs naar info@caribbean4u.nl. Geef bij een nominatie aan wie de autheur is, de publicatiedatum en het medium waarin het artikel is gepubliceerd.

awards

4 reacties op “Eerste prijs voor artikel over Curaçao”

  1. Grappig al die prijzen die dagelijks overall uitgereikt worden. Ik kan geen raam of deur openlaten of er komen weer prijzen binnen die ik heb gekregen.

    Het bruinst bakt het bedrijf Ibis Management het. Die loven een paar keer per jaar een prijs met een indrukwekkende naam uit die ze vervolgens – wat een verrassing – zelf winnen. En voor de uitreiking wordt natuurlijk de hele pers uitgenodigd en wordt er een dankwoord gesproken hoe goed ze wel zijn en hoe hard ze voor die prijs gewerkt hebben.

    En het volk trapt er massaal in. Alleen Gerrit Schotte maakte het nog bonter, die is nooit verder gekomen dan een jaartje MAVO en een paar danslessen, maar zorgde er wel voor dat hij een eredoctoraat kreeg van die louche Venezuelaanse universiteit in het WTC.

    Je blijft inderdaad lachen op deze klip!

  2. Gelukkig dat er ook een leuk realisme bestaat, waarmee zelfs een prijs verdiend kan worden.

  3. Er wordt gerefereerd naar Lui.. racisme dus!

  4. En nou maar weer wachten op de azijnzeikerds…