adele van der pluijm-vrede cliniclownsCURAÇAO – In het Santa Barbara Beach & Golf Resort is gisteravond het vijfjarig jubileum van de CliniClowns gevierd met een benefietgala. Het Gala van de Gouden Neus werd bijgewoond door waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede. Er werden awards uitgereikt aan personen en bedrijven.

De awards gingen naar mensen en bedrijven die zich hebben ingezet voor de stichting. In dit gezelschap bevonden zich initiatiefnemer Titiana Rach en CliniClown Ola. Patricia Philippi en Hensley Meulens hielden toespraken. Philippi sprak over de kinderafdeling van het ziekenhuis. Meulens trok bijzondere vergelijkingen tussen de levens van de kinderen in het ziekenhuis en die van topsporters.

Persoonlijk moment
CliniClowns bezoeken sinds 2008 zieke en gehandicapte kinderen bij diverse instellingen op het eiland. Zij bieden een persoonlijk moment van afleiding en plezier om zo een bijdrage te leveren aan het doorbreken van isolement, tegengaan van verveling en het stimuleren van de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Dementerende ouderen
Sinds eind 2011 bezoeken de clowns ook instellingen voor dementerende ouderen op het eiland. Deze bezoeken zijn succesvol. Ouderen knappen vaak op na een bezoek. Ze beleven heldere momenten of gaan terug naar oude herinneringen.

cliniclowns

www.versgeperst.com