Tania KrossCURAÇAO – Operazangeres Tania Kross brengt woensdag een nieuw album uit. Met haar nieuwe album, dat ‘Krossover – Opera Revisited’ heet, hoopt Kross een nieuw publiek te trekken. Voor dit album heeft ze daarom populaire hedendaagse muziek omgetoverd naar operastukken.

Het doel van het album is om muziek te maken voor een nieuw publiek door het creëren van melodieën waar mensen zich mee verbonden voelen. Ooit was de inmiddels klassieke muziek  de populaire muziek van het volk. Pas in de tweede helft van de 20ste eeuw werd deze hedendaagse muziek zo abstract dat het de verbinding met het grote publiek verloor. Tijdens haar carrière heeft Tania ervaren dat het publiek nog altijd van mooie melodieën houdt. Ze bedacht zich dat het geweldig zou zijn als het bezoeken van een operavoorstelling net zo normaal zou zijn als een bioscoopbezoek.

Hedendaagse muziek
Daarom heeft ze samen met componisten die verantwoordelijk zijn voor de populaire muziek van nu de operastukken voor dit nieuwe project gecreëerd. Ze vroeg onder andere Ruben Hein en Huub van de Lubbe om samen met haar de nieuwe stukken te componeren. De stukken zijn gearrangeerd door Bob Zimmerman en opgenomen met het Nederlands Symfonieorkest. Reyn Ouwehand produceerde het album.

Sessie video’s
Na de albumrelease toert Tania in januari door het land. Tot die tijd worden de video’s van de sessies waarin de componisten samen met Reyn Ouwehand aan de composities werken, online gezet. Voor meer informatie bezoek je de website van de zangeres.

www.versgeperst.com