• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

snorCURAÇAO – De maand november staat in het teken van bewustwording van prostaatkanker. Daarin laten mannen onder het motto ‘Movember’ een snor staan. Het is de bedoeling om het taboe rondom de ziekte te doorbreken.

Movember ontstond tien jaar terug in Australië en groeide uit tot wereldwijd fenomeen. Deelnemers, ook bekend als Mo Bros (Mo = Moustache), beginnen de maand met een gladgeschoren gezicht. In de 30 dagen dat zij hun snor laten staan, functioneren ze als wandelende en pratende reclameborden, waarbij ze met woord en daad aandacht vragen voor de gezondheid van de man in het algemeen en prostaatkanker in het bijzonder.

Registreren
Iedereen kan zich registreren op de officiële website van Movember. Dat geldt – snor of geen snor – ook voor vrouwen. Movember Curaçao hoopt dat de Mo Bros van Curaçao zich ook aanmelden op de Facebookpagina van de Curaçaose organisatie of zich aanmelden via emailadres movember@frontshore.com. Donaties aan Movember Curaçao komen mede ten goede aan het Prinses Wilhelmina Fonds.

Eindfeest
Het is de bedoeling om aan het einde van de maand een eindfeest te organiseren. Degenen die de meeste donaties hebben binnengehaald worden extra in het zonnetje gezet. Ook deelnemers met een mooie snor, waardoor ze niet meer van Salvador Dali, hun kat of Ron Jeremies te onderscheiden zijn, vallen in de prijzen.

www.versgeperst.com