• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

PestenCURAÇAO – The Cinemas begint met zeven scholen het project ‘Stop pesten’. Dat meldt de organisatie. De scholen hebben lesmateriaal ontvangen in samenwerking met stichting VeiligheidNL. De scholen gaan deze week allemaal naar de film Spijt, de verfilming van het bekende boek van Carry Slee.

Een aanpak van pesten op basisscholen, de Prima-methode, is een van de erkende interventies in Nederland voor het voorkomen en verminderen van pesten. De Prima-methode bestaat uit een basispakket en een aantal aanvullende modules. VeiligheidNL biedt het basispakket, bestaande uit het lespakket en de Pestmeter gratis aan. Dit dankzij de steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland. Het basispakket is inmiddels ook op de deelnemende scholen op Curaçao verspreid.

Première
Het lespakket is gebaseerd op de film Spijt!, naar het beroemde boek van Carry Slee. De film heeft recent de platina status bereikt en al meer dan 400 duizend bezoekers in Nederland hebben de film gezien. De première van de film op Curaçao is woensdag en de schoolvoorstellingen beginnen donderdag. Regisseur Dave Schram en vier van de castleden zijn hierbij aanwezig.

Film
Spijt! gaat over Jochem (Stefan Collier) die het niet makkelijk heeft op school. Hij is het mikpunt van getreiter door het clubje van Sanne (Charlotte Bakker). Klassenleraar Tino (Dave Mantel) is veel te druk met populair doen voor de tieners en grijpt niet in als Jochem gepest wordt. Klasgenoot David (Robin Boissevain) ergert zich hieraan, maar durft er zelf ook niks van te zeggen. Dan organiseert meester Tino het klassenfeest, waar de band van David, Youssef (Brahim Fouradi), Niels (Gregory Samson) en Nienke (Fabiënne Bergmans) kan optreden. David hoopt zo indruk te maken op Vera (Dorus Witte), het leukste meisje uit zijn klas. Als dat helemaal misgaat heeft David geen oog meer voor Jochem, die te grazen wordt genomen door zijn pestkoppen. De volgende ochtend krijgt de klas van de rector te horen dat Jochem ‘s avonds niet is thuisgekomen…

Informatie
Voor meer informatie over het project ga je naar de website. Voor meer informatie over de film klik je hier.

www.versgeperst.com