• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CIFFRCURAÇAO – De voorbereidingen voor het Curaçao International Film Festival Rotterdam 2014 zijn weer begonnen. De organisatie slaat dit jaar een andere weg in. De wedstrijd is niet meer alleen toegankelijk voor de jeugd. Curaçaoënaars van alle leeftijden mogen dit jaar deelnemen aan de competitie.

Vorige week schreef Versgeperst.com over de fotografiewedstrijd van dit evenement. Nu zijn ook de criteria voor de filmwedstrijd bekend. De competitie, die de naam ‘Short Movies, BIG Stories’ heeft, geeft dit jaar elk lokaal filmtalent de kans om mee te doen. Voorheen was de wedstrijd alleen toegankelijk voor de jeugd tot en met 21 jaar.

Thema’s
Voor de 2014 editie van Curaçao International Film Festival Rotterdam (2-6 april) zijn er vier genres en drie thema’s waarbinnen de film gemaakt moet worden. De genre’s zijn fictie, documentaire, muziekvideo en animatie. De thema’s staan in het teken van klassieke en populaire films uit de filmgeschiedenis, zoals ‘Once Upon a Time’, ‘Some Like It Hot’ en ‘Pitch Perfect’. De organisatie wil met deze thema’s de creativiteit en originaliteit van de filmmakers naar boven brengen.

Deelname
Deelnemen kan uitsluitend door ingezetenen van Curaçao. Per individu of een team van maximaal drie personen mag één film ingezonden worden. Films kunnen tussen 1 november 2013 en 28 februari 2014 worden ingestuurd. Nieuw voor deze editie is dat alle inzendingen gepubliceerd worden op het Curaçao IFFR YouTube kanaal.

Prijzen
Een jury selecteert per genre een winnaar voor de Juryprijs, bestaande uit een geldprijs van 1000 gulden. De Juryprijs winnende films worden vertoond tijdens de derde editie van het Festival in april 2014. Hier krijgt het publiek de kans om te stemmen op hun favoriet. De film met het meeste aantal stemmen wint de Publieksprijs, bestaande uit een volledig verzorgde reis naar Nederland met als doel het bijwonen van de IFFR 2015 editie in Rotterdam. Voor meer informatie over het programma en deelname voorwaarden ga je naar de website.

www.versgeperst.com