• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

camera fotoCURAÇAO – Het Curaçao International Film Festival Rotterdam (Curaçao IFFR) organiseert voor de tweede keer een fotowedstrijd. De fotografiewedstrijd heet ‘Capture Curaçao’ en heeft vijf thema’s. Er wordt per categorie een juryprijs van 750 gulden uitgereikt.

Deelname aan de wedstrijd is gratis en uitsluitend voor inwoners van Curaçao. De wedstrijd is open voor alle leeftijden. Het is de bedoeling dat deelnemers Curaçao op een creatieve manier vastleggen, de enige voorwaarde is dan ook dat de foto’s op Curaçao zijn gemaakt.

Thema’s
De wedstrijd is open voor zowel amateurs als professionals. De foto’s moeten passen bij een van de vijf thema’s. Er is een zwart/wit thema, genaamd ‘floating’. Ook zijn er vier kleurenthema’s: ‘The Art of Nature’, ‘Celebration’, ‘Smile’ en ‘The Look of Sound’. Deelnemers mogen meedoen aan zoveel categorieën als gewenst er mag echter maar één foto per thema worden opgestuurd.

Juryprijs
Een vakkundige jury maakt op 15 maart de selectie van de mooiste tien foto’s per categorie bekend maken. Uit deze selectie van vijftig foto’s zal de jury de nummers één van elke categorie kiezen. Deze wordt beloond met de Juryprijs, bestaande uit een geldprijs van 750 gulden. Per categorie wordt het prijzengeld uitgekeerd, er is dus vijfmaal 750 gulden te verdienen. Van 16 maart tot en met 31 maart kan het publiek online stemmen op hun favoriete foto. De fotograaf van de foto met de meeste stemmen ontvangt de Publieksprijs. De winnaar van deze prijs krijgt volledige accreditatie als gastfotograaf bij de officiële Curaçao IFFR-activiteiten.

Informatie
Inzendingen kunnen vanaf 1 november tot en met 28 februari opgestuurd worden via de website. De winnaars worden bekend gemaakt bij de opening van het festival. De exacte tijd en plaats worden binnenkort bekend gemaakt op de website.

www.versgeperst.com