Curaçaose vlagCURAÇAO – Fundashon Domi Abou i Bisindario (FDAB) organiseert het evenement ‘Dia di Roodeweg’. De dag zal in het teken staan van verschillende activiteiten voor jong en oud. Het evenement is een initiatief van de buurtbewoners zelf. 

Stichting FDAB is opgericht door buurtbewoners van de Roodeweg. Zij worden gedreven door onvrede over de openbare ruimtes van de buurt, de groeiende jeugdwerkloosheid en het tekort aan bezigheden voor jongeren. Door middel van de stichting proberen de buurtbewoners verandering te brengen aan de situatie. FDAB richt zich onder andere op sportactiviteiten, jongeren, veiligheid en saamhorigheid.

Activiteiten
Aankomende donderdag, op de nationale vrije dag van Curaçao staat de Roodeweg in het teken van muziek, spel en sportactiviteiten. Ook is er voor de bezoekers informatie over gezondheid en welzijn. Daarnaast zijn er diverse kunstuitingen en is er een modeshow en een rommelmarkt. Er treden verschillende bands en DJ’s op. De groepen die gaan optreden zijn onder andere GIO, Dreams, Tipoco en Arginaldos. Ook de DJ’s Moortje, Bomba en Franklyn zijn aanwezig.

Informatie
FDAB bendadrukt dat het geen traditionele ‘Dia di Bario’ is maar een dag met activiteiten voor verschillende doelgroepen. Iedereen is welkom, niet alleen buurtbewoners. Het evenement vindt plaats op 10 oktober van 10.00 tot 22.00 uur. Voor het programma en meer informatie e-mail je naar info@domiabou.org.

www.versgeperst.com