John Lennon thumb foto NovumCURAÇAO – Het geboortehuis van John Lennon in Liverpool wordt aan het eind van de maand geveild. De Beatle woonde van zijn geboorte in 1940 tot en met zijn vijfde in de woning met zijn ouders en grootouders, schrijft het Britse muziektijdschrift NME.

De waarde van het huis wordt geschat tussen de 150 duizend en 250 duizend pond. Naar verluidt schreef Lennon, die in 1980 op 40-jarige leeftijd werd doodgeschoten, op latere leeftijd het nummer One After 909 in de woning.

Originele staat
Het huis heeft sinds de jaren veertig maar een paar eigenaren gehad. De huidige eigenaar van het pand heeft de originele staat van het huis zo veel mogelijk proberen te behouden. “Zodat het huis de jaren zestig weerspiegelt. Het tijdperk dat The Beatles de hele wereld overdonderde met zijn muziek”, legt de eigenaar uit.

Belangstelling
De makelaar denkt dat er veel belangstelling voor het pand zal zijn. “Als je kijkt naar de locatie, het huis en de achtergrond verwachten we veel lokale en internationale belangstelling”, vertelt hij. De woning gaat op 29 oktober onder de hamer.

© Novum

www.versgeperst.com