homohuwelijk BonaireCURAÇAO – De Gay Pride verandert van locatie. Dat heeft organisator CG Pro gisteravond besloten. De manifestatie vindt plaats in Pride City in het Floris Suite Hotel in Parasasa. Aanvankelijk zou de Gay Pride op het Wilhelminaplein plaatsvinden, maar CG Pro vindt de gestelde voorwaarden te streng.

De autoriteiten hebben typische attributen zoals onder meer vlaggen en foto’s verboden, terwijl dat volgens CG Pro essentieel is bij een manifestatie. De organisator benadrukt een vredelievende organisatie te zijn, en dat de attributen bij de Gay Pride niet als wapens gebruikt kunnen worden. Dergelijke sfeerverhogende gebruiksvoorwerpen zijn juist heel normaal bij manifestaties op het eiland, vindt CG Pro. Zij vinden de gestelde voorwaarden daarom ‘heel vreemd’. Om het kleurrijke karakter van de Pride te waarborgen, is de organisatie tot het besluit gekomen om het evenement te verplaatsen naar het Floris Suite Hotel.

Caribische editie
In mei 2014 moet er een Caribische editie van de Gay Pride komen in de binnenstad van Willemstad. Voor die tijd wil CG Pro aan tafel met de autoriteiten om een duidelijke uitleg te kunnen geven wat het evenement precies inhoudt ‘zonder desinformatie en ironisch commentaar op de achtergrond’.

Solidair
CG Pro roept iedereen op die solidair is met de LGBT-gemeenschap (Lesbiennes, Gays, Biseksuelen, Transgenders) om de manifestatie bij te wonen. Zowel de locatie als de organisatie benadrukken dat de Gay Pride een vering van diversiteit is en daarom openstaat voor iedereen, ongeacht zijn of haar seksuele voorkeur. Het evenement is van 15.00 tot 18.00 uur te bezoeken.

23 reacties op “Gay Pride verplaatst vanwege ‘rigide voorwaarden’”

 1. @lokoloko,

  je weet, dat mensen die problemen hebben met homo”s in hun omgeving.
  vaak mesnen zijn die worstelen met hun eigen sexuele identiteit.
  dat is een bewezen feit!
  ze willen er niet mee geconfronteerd worden omdat ze bang zijn.
  een echte hetero heeft geen prblemen met gay”s in zijn of haar omgeveing, want ze vormen geen bedreiging.

 2. @lolkoloko, schijnt wel te weten waar je in het geniep kan doen wat God heeft verboden!

 3. Curacao……Gay capital of the caribbean!!!!! Wij zijn de amsterdam en sanfransico van deze regio!! #1 destination for your tropical gay getaway!!! Curacao Pride, onze nieuwe internationale trots………HAVE IT YOUR WAY, GO TO CURAGAY!!!!

  Waar een klein eiland wel niet trots op kan zijn…..pabien Korsou!!!!

 4. @Sander,

  Ik denk dat jij en je homo vriendjes achter gesloten deuren of in een kast moeten flikflooien en niet in het openbaar. Niet iedereen geniet van jullie kunstjes, maar walgt ervan. Doe jullie perverse dingen thuis of in jullie clubjes ! Dan heeft niemand er last van en levert niemand commentaar op je afwijking. WANT NORMAAL ZIJN JULLIE NIET.

 5. Ach ja, en driekwart van de mannen zit in het criminele milieu, hebben ze tijd voor, want hun dushi’s werken voor de kost!

 6. @lokoloko,

  je hebt nog al een rijke fantasie, je zou er bijna wat van gaan denken!!!

 7. Ach ja, ik en blij dat deze vulgaire onzin op Curaçao wordt tegengewerkt, ik heb absoluut niets tegen homo’s, maar dit is echt te walgelijk voor woorden en onder het mom van ‘dit moet kunnen’ moeten ze hier niet zijn!

 8. Het niet afgeven van een vergunning voor de GayPride door de Curaçaose overheid maakt me boos en verdrietig. Waarom zo bekrompen? Mannen die van mannen houden en vrouwen die van vrouwen houden; ik snap op geen enkele manier wat daar verkeerd aan kan zijn. Liefde is liefde en liefde is mooi. Ik zal voor het contrast ook eens een paar dingen noemen die niet mooi zijn. Wat dacht u van slavernij, verkrachting en moord? Raad eens in welk bekend boek deze zaken toegestaan en zelfs aangeprezen worden? Juist. (Respectievelijk Leviticus 25:44-46, 2 Samuel 12:11–14 en Deuteronomium 13:13-19, om maar een paar voorbeelden te noemen.)

  Dat bepaalde lieden het anno 2013 in hun beperkte hersens halen om uitgerekend met dat verschrikkelijke sprookjesboek goedbedoelende, liefdevolle mensen het leven zuur te maken, dat maakt me razend. Ik hoop echt dat de mensheid het infantiele geloof in god, kabouters en andere fantasiefiguren snel achter zich laat, zodat we verder kunnen bouwen aan een beschaafde, volwassen samenleving. Die op Curaçao dezer dagen ver te zoeken is. Ik wens de GayPride een prettig en succesvol weekend toe.

 9. Lekker gay friendly island zijn we dus. Er is nog veel te doen aan gelijke rechten voor iedereen. Ik neem aan dat bij de eerstvolgende demonstratie opgeroepen door onze minister president ook de vlaggen en foto’s worden verboden.
  Veel plezier dit weekeinde voor de hele gay friendly community!

 10. Wat een afgang!! Ik vind het heerlijk dat grote groepen mensen in religie een leuk release vinden, een snel en veilig, allesbegrijpend toevluchtsoord, maar wanneer dat sausje over al je handelen en beslissingen druipt, dwingend aan anderen wordt opgelegd, wordt het downright eng. Ik wil niet terugkeren en wonen op een eng, bekrompen stip in de caribische badkuip, waar sommige leden van mijn familie (ook yiu di tera) niet vrij met hun geliefden zouden mogen bestaan. Al die liefde, begrip, wijze lessen van wijlen pastoor Ellis van Coromoto, resoneert nog in mijn hoofd: hasi bon, stima bo prohimo manera bo mes. Het is nog net geen dom land als Uganda, mijn prachtige rots, but it’s gettin’ mighty close in this respect.

 11. “Rigide” is hetzelfde als “stijve” ? Als al die flikkers met een enorme stijve lopen te pronken en elkaar afrukken en aflikken in de binnenstad, kan ik me wel voorstellen dat de politie zoiets verbiedt. Viezerikken, ga dat maar in het prive doen, in hotel Flrois bijvoorbeeld. Daar heeft niemand moeite mee.

 12. Angstaanjagend hoe op Curacao door zich “overheid” noemende figuren wordt omgesprongen met de in de Gronwet vastgelegde non-discriminatie en met vrijheid van meningsuiting en demonstratierecht. Het einde van Curacao is nabij, en wie nog kan: stem met je voeten!

 13. Wat een zielige vertoning!!!! Ik wens ondanks deze tegenvaller alle homo’s, lesbiennes, transgenders en biseksuelen veel plezier dit weekend!

 14. Ik lach me suf, de helft van iedereen in de politiek is waarschijnlijk zelf stiekem gay incl. getrouwde mannen, als je kijkt naar het percentage gays in de wereld. Maar ja, hoe heftiger je ertegen reageert hoe minder kans dat men jou zelf doorheeft?

 15. Schandalig. Nu blijkt dat je van mensen met hun “christelijke moraal” waarvan je juist vanwege die moraal, vredelievendheid zou mogen verwachten, zo intolerant zijn als de pest.

 16. Ik zie toch duidelijk dat Asjes en Gerrit de Raaf de vergunning afgeeft,waarom dan dat probleem over vlaggen en foto’s op borden,we zien ze iedere dag zelf in de krant staan met vlag en wimpel.

 17. Dus de autoriteiten snijden zich nu wel heel diep in hun eigen vinger, zeg maar gerust kont, om vlaggen en foto’s te verbieden, zal straks wat worden met demostraties en met de verkiezingen.Zijn ze dan niet bang of er oplosgeslagen wordt met vlaggen en partijborden

 18. Worden voortaan de vlaggen ook verboden tijdens de verkiezingen?

 19. weer een bevestiging dat de overheid uit een stelletje holbewoners bestaat. het was niks, het is niks en het zal ook nooit wat worden. werken met zwakstroom

 20. wat kortzichtig allemaal….hallo we leven in het jaar 2013 hoor.
  Ik zie liever mannetje / mannetje dan mannetje / kind zoals in de katholieke kerk gebeurt.

 21. Heel jammer dat de authoriteiten zulke stomme “regels” gaat opleggen. Wat is de rol van de DMO in deze geweest? Erg jammer allemaal!

 22. Wat een zwakte bod 🙁

 23. Tuurlijk zijn we erbij! Dol op Gayprides, wil de eerste op Curacao niet missen 🙂

  Denk dat er ook veel mensen zullen komen als anti-reactie op Inquisiteur Raveneau 😉