Landhuis BloemhofCURAÇAO – In Landhuis Bloemhof wordt morgenavond de expositie ‘Oceanië’ geopend. Het gaat om etnografische kunst die is verzameld door het echtpaar Inge en Ruud Janknegt. De expositie behelst een verzameling kunst, gebruiks- en religieuze objecten afkomstig van diverse stammen uit Oceanië.

Ruud Janknegt leidt de expositie in met de geschiedenis van het ontstaan, de herkomst van de verzameling en de betekenis van een aantal beelden en maskers. De voorkeur van het echtpaar ging uit naar opvallende objecten van verschillende stammen. Deze objecten zijn veelal gemaakt van hout, steen, beenderen en soms gedecoreerd met onder andere verf van natuurlijke stoffen, veren en schelpen. Elke stam heeft haar onderscheidende signatuur.
kunst Oceanie expositie
Dertig jaar
Hoofdbestanddelen vormen beelden afkomstig uit Papua Nieuw Guinea (Sepik-rivier) , West Irian (Asmat) en Borneo (Kalimantan). Inge Janknegt-van Gendt, geboren op Aruba en opgegroeid op Curaçao, heeft zich ontwikkeld als kunstenaar in Nederland. Door haar vele contacten met kunstenaars en missionarissen in Oceanië groeide haar belangstelling en verzamelde zij zo’n dertig jaar lang kunst. Zij had contacten met vele volkenkundige musea in Europa en werd dikwijls om haar mening gevraagd bij de beoordeling van kunstvoorwerpen. Sinds 2000 woont het echtpaar weer op Curaçao.

Informatie
De officiële opening vindt morgenavond om 19.00 uur plaats. Iedereen is welkom om kennis te maken met deze kunstvormen. Mevrouw en de heer Janknegt zijn aanwezig om vragen over deze collectie te kunnen beantwoorden. De parkeerplaats van de ORCO Bank is toegankelijk voor de bezoekers van de expositie. Voor meer informatie neem je contact op via e-mailadres info@bloemhof.an of via de Facebookpagina van het Landhuis.

www.versgeperst.com