winners Talent Competition sep2013CURAÇAO – De Talent Competition Curaçao voor VSBO-studenten is gewonnen door een team van het St. Paulus College. Dat gebeurde dit weekend bij RK MTS. Tien teams, bestaande uit leerlingen die een VSBO-opleiding in de techniek richting bouw volgen, gingen daarbij de strijd met elkaar aan.

De studenten kregen opdracht om een tafelkandelaar te maken aan de hand van een werktekening. Onder toeziend oog van jury en begeleidende docenten gingen de leerlingen vier uur lang aan de slag.

Jury
Behalve vakkennis en bouwkundig inzicht vond de jury ook inzicht, planning, creativiteit en samenwerking belangrijk. Verder werden werkvoorbereiding, planning en afwerking meegenomen in de beoordeling. Aan het einde van de dag velde de jury het eindoordeel over de producten.

Winnaars
De studenten van team 2D van St. Paulus legden beslag op de eerste plaats. Het winnende team bestond uit Leeroy Ledgister, Stephanie Coffy en Egnon Nocento. De tweede plaats was voor team 2C van St. Jozef, bestaande uit Sergio de Jesus, Kendely Reigina en Shurlindly Sophia. De derde plaats was voor Juan Pablo Duarte met Team 2E dat bestond uit Richinelo Francisca, Jose Lugo en Jonathan Loran.

Technische sector
De Talent Competition Curaçao wordt georganiseerd door Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (KBB) in opdracht van het Ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO). Door jongeren uit te dagen in wedstrijdverband wil het KBB bijdragen aan een grotere belangstelling voor beroepen in de technische sector.

www.versgeperst.com