• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

homovlagCURACAO – In een brief heeft de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan premier Ivar Asjes gefeliciteerd met de eerste Gay Pride. Vanaf woensdag tot en met zondag vindt op het eiland de eerste Gay Pride plaats. Voor eventuele adviezen houdt de stad zich aanbevolen, schrijft Van der Laan.

In de Nederlandse hoofdstad werd in 1996 de eerste Gay Pride gehouden. Hoogtepunt van de Amsterdamse Gay Pride is een botenoptocht door de grachten in de binnenstad. Sinds de Pride van 2012 vaart er ook een Caribische boot mee.

Brief Curacao Gay Pride 2013

39 reacties op “Amsterdam feliciteert Curaçao met eerste Gay Pride”

 1. zelfs Malcolm x was biseksueel

 2. Ik ben benieuwd naar de volgende brief van de burgemeester van Amsterdam. Een brief waarin afschuw wordt uitgesproken dat de pride niet op straat kon plaatsvinden, maar teruggedrongen wordt naar een hotel dat hiervoor wel open staat. Gemiste kans voor Curacao!

 3. Nog steeds niet overtuigd.
  Maar goed, ik wens allen veel plezier met de Gay Pride.
  Ik hoop van harte dat de organisatoren precies bereiken wat ze dachten te bereiken.

  @Luc. Jou naam fout schrijven was niet netjes, dat klopt!

  @ Gay, je hebt tot zekere hoogte gelijk. Dat er schurken op Curacao rondlopen,is helemaal waar, maar om dat als reden te gebruiken om aan te nemen dat de dushi hende van Curacao niet dushi zijn……is generaliseren en dat vind ik minder. Ik ben een dushi hende van Curacao en mijn familie en vrienden zijn dat ook. Ik geloof dat jij dat ook bent.

 4. @Lynn, op 24-09-2013 om 17:26 Als je om je YDK-zijn in Nederland niet wordt geaccepteerd, is dat zeer verwerpelijk. Maar dat is geen argument om op Curaçao een Gay Pride te verbieden.
  En dan heb ik nog een verzoek aan je Lynn: Ik schrijf niet onder pseudoniem. Als je nog een keer op mijn epistel reageert, schrijf dan a.u.b. mijn naam goed. Het is Luc. met een punt er achter!

 5. Lynn, hou je idd bij het onderwerp!

 6. @jennifer, op banda bou is het elke dag feest voor pedos..

 7. @Art. Ik Citeer je even: “Geen bevolkingsgroep hoort extra rechten te krijgen, iedereen beschikt over de universele rechten van de mens. Als het homohuwelijk wordt toegestaan op Curaçao, dan volgen er op termijn huwelijken met kinderen en dieren”. Het homohuwelijk is een recht, op grond van gelijke behandeling, dat jij afwijst. George Orwell schreef het al in zijn beroemde “Animal Farm”: Alle dieren zijn gelijk maar sommige dieren zijn meer gelijk”.

 8. Onder mom barrieres doorbreken, het abnormale normaal verklaren. De trend/vereiste in grote delen vd wereld: organiseren gaypride. Wanneer Pedopride?!

 9. het blijkt wel weer dat zo een gaypride een noodzaak is voor Curacao.
  Want zolang er mensen zijn zoals Lynn, die meteen homo”s en pedo”s op gelijke voet stellen, is gebleken dat Curacao een gaypride hard nodig heeft.

  Lieve Lynn, op curacao is het aantal pedofielen percentueel veel groter dan in NL.
  Alleen op Curacao leven we in een schaamte cultuur en zullen er bijna nooit aangiftes gedaan worden.
  dus het blijft lekker stiekum gebeuren..
  denk je nou heus dat de vaders van de baby”s van de teenermoedertjes ook teeners zijn?
  De dushi hende van Curacao zijn niet zo dushi als jij graag wilt geloven.
  Open je ogen!!!

 10. Lynn, je slaat door…..haal er geen dingen bij die hier niets mee te maken hebben.
  homo of hetero is net zoiets als linkshandig zijn of rechtshandig zijn.
  een hoop mensen durven nooit uit de kast te komen en plegen zelfmoord of trouwen en spelen heterootje.
  het is goed dat er aandacht aangegeven wordt en dat mensen kunnen ervaren dat ze niet alleen staan!!!

 11. @ Luk

  Ik verwijs je graag naar mijn tekst aan Jarret.
  Daarnaast wil ik aangegeven dat ik niet religieus ben en ik ben ook geen Gay-hater. Geloof je het echt dat ik als YDK sneller geaccepteerd wordt door Makamba’s met een YDK Pride in een woonwijk in Nederland? Het lijkt me van niet. Het is en zal altijd zo blijven dat wie je ook mag zijn, zodra je niet behoort tot de grotere massa, je enige gevoel van strijd zult ervaren. Maar acceptatie kun je niet uit mensen rammen. Praten en blijven praten is de key.

 12. Zo simpel als jij het stelt, is het niet Lynn. Als mannen in het openbaar elkaar kussen, lopen zij de kans in elkaar geslagen te worden. Voor het bewijs hoeven wij niet verder weg te kijken dan Jamaica. In landen waar de sharia van kracht is, worden openlijk homoseksuelen op gehangen. Een Gay Pride is hard nodig om verborgen homoseksuelen bewust te maken van hun homoseksuele identiteit.
  Zij die homoseksualiteit afwijzen, beroepen zich steevast op de bijbel of op Gods wil. Ik vermoed dat deze lieden weinig authentieke denkers zijn. Laat ik het kort en duidelijk stellen: De bijbel is niet door God geschreven en niemand heeft ooit met God gesproken.
  Als niemand er door beschadigt wordt, heeft ieder mens het recht om uitdrukking te geven aan zijn/haar psychoseksuele identiteit.

 13. @ closet

  Jouw eigen tekst gaf me daar aanleiding toe. Ik had alleen gereageerd op een insinuatie van jou.
  Ik citeer: publiek geheim dat veel getrouwde ydk mannen er mannelijke bysides er op bij houden!

 14. @ Closet

  Waarom? Deed het zeer?
  Dit komt van jou quote: publiek geheim dat veel getrouwde ydk mannen er mannelijke bysides er op bij houden!

 15. @ Sjonnie

  quote: Cijfers over het aantal pedofielen in Nederland zijn moeilijk te geven. Volgens professioneel pedojager Yvonne van Hertum – drijvende kracht achter de website www.stopkindersex.com – zou het gaan om 1 procent van de bevolking, wat neerkomt op 160.000 pedofielen (StopKinderSex, 2008). Exacte cijfers over veroordelingen voor seksueel kindermisbruik zijn wel bekend. Volgens www.seksueelgeweld.nl is het aantal zaken dat het Openbaar Ministerie behandelt redelijk stabiel. Het gaat om ongeveer 2050 tot 2350 zaken per jaar. (Seksueelgeweld.nl, 2008).

  Het staat er echt op hoor…..www.ziedaar.nl

 16. @Lynn, Kan je aub uitleggen waarom je het nu gaat hebben over vreemdgaan in een totaal ander land? Het gaat over de gaypride in Curacao,

  Hou je bij het onderwerp.

 17. @Closet

  quote: Om maar meteen met een schokkend feit in huis te vallen. Uit diverse, grote DNA-onderzoeken is gebleken dat ongeveer 10% van alle kinderen in Nederland buitenechtelijk is verwekt,10%!!! Dan hebben we het hier dus over zo’n 1.600.000 kinderen. Het eerstvolgende grote onderzoek naar vreemdgaan was van de psycholoog Henk Noort. Hij onderzocht 1700 heteroseksuele mannen en vrouwen tussen de 20 en 45 jaar. De percentages die hij vond liggen beduidend hoger dan die van het Nisso. Hij vond dat 25% van de mannen en 27% van de vrouwen wel eens was vreemdgegaan.
  Kijk maar op vreemdgaan.nu.

 18. @ Jarett

  Het klopt zeker dat groeperingen vaak strijd hebben moeten leveren om geaccepteerd te worden. Dat weet ik vanuit mijn eigen stamboomgeschiedenis. Het is dus geen nieuws voor mij.
  Als je mijn redenatie volgt, dan zou een ‘Vader- en Moederdag’ nooit vergeleken kunnen worden met een Gay Pride. En wel om de volgende reden.
  Dat Gays zich niet gehoord of geaccepteerd voelen, dat geloof ik zonder meer. Dat kinderen vanaf kleins af aan mogen leren op een goede manier om te gaan met mensen die anders zijn dan zijzelf, is ook volledig waar. Dat Gays zich vaak, vanuit psychologisch oogpunt, onrechtvaardig behandeld voelen, is ook aan te nemen. Maar je kunt geen tolerantie bevorderen en acceptatie teweegbrengen met gebruik van provocerend materiaal. Want, laten we alle zogenaamde naïviteit achterwege laten. Jij en ik, en wij allemaal weten uitermate goed, wat er zowel tijdens een Gay Pride gebeurt. Uit jouw pleidooi dus, lieve Jarett, kan ik geen enkel overtuigend argument vinden die een ‘Gay Pride’ rechtvaardigt.

 19. @ Triestu. Al je argumenten tot je dienst, maar je vergeet dat er door de samenleving en het gedrag een noodzaak voor dit soort parades is geschapen. Zouden we voor elkaar 100% hetzelfde respect hebben als voor ieder ander, zouden er ook geen holebi’s provocatief hoeven te paraderen.

 20. @triestu, maar het is juist wel jullie ding.. alleen doe je het liever undercover!

  Daarom is het juist goed dat jullie uit de kast komen!

  publiek geheim dat veel getrouwde ydk mannen er mannelijke bysides er op bij houden!

 21. Curacao moet dit niet accepteren.
  Ik recpeteer homo’s en Lesbianan, voor wat ze zijn
  Geen moeder dat in verwachting is zegt dat ze een Homo of een Lesbiaan wil krijgen,maar ze hebben het over een jongen of een meisje.
  Dat er meer is dan een jongen of een meisje zien we allemaal.
  En niemand gaat erover beoordelen. Want het is zo.
  Die mensen hebben recht om te leven, maar houd jullie feestjes voor jullie en hoef niet de straat op om te vieren.

  In Amsterdam als je ziet hoe ze zijn gekleed en wat ze doen op dat Gate pride dan schaam je. (Niet allemaal)
  Kinderen moeten leren om met homo’s en lesbiaan om te gaan maar met zon Pride is het iets heel anders, geen goeie voorbeeld voor wat je aan ze verteld.
  Het is gruwelijk om dit aan de kinderen voor te stellen.

  Hoop dat de gene die dit organiceerd rekening houd dat dit grote problemen kan veroorzaken.

  Wie met Gay pride wil meedoen, Ga lekker naar een land waar het word gehouden en doe je ding, het is ons ding niet en het heeft niks te maken van uit het kast komen, want kom me niet vertellen dat iemand die Gay of lesbiaan is die dag gewoon gaat meedoen zonder dat zijn familie op de hoogte is of weet wat ze zijn. Dat kan alleen maar meer problemen veroorzaken.

  Thuis vertellen als ze het accepteer of niet jij gaat voor je leven op een nette en rustige manier.

  CURACAO HOU JE BUITEN DEZE DINGEN, HET IS TE KLEIN EN WE HEBBEN AL ZOVEEL ELLENDE, NIET MEER ZOEKEN.

 22. @ Lynn

  als je eenmaal de vrijheid hebt om te doen en laten wat je wilt is het makkelijk praten. Met dank aan de feministen die hebben gevochten voor emancipatie genieten vrouwen vandaag van dezelfde mogelijkheden als mannen.

  Hetzelfde geldt voor een hetero huwelijk tussen mensen van een verschillende ras. Dat was ook niet toegestaan. Maar dankzij brave zielen die het anders zagen genieten we nu van gemengde huwelijken.

  Maar om jou redenatie te volgen dan kunnen we ook redeneren dat moeders gewoon vrouwen zijn en vaders gewoon mannen zijn en dus dat respectievelijk moederdag en vaderdag dan ook afgeschaft mogen worden?

  Gay Pride is er om tolerantie en acceptatie teweeg te brengen. Het is nu eenmaal een feit dat de jeugd deze berichten ook lezen. En ze zien hoe hun ouders er negatief op reageren en dan niet meer aan hun ouders durven te vertellen dat ze homo of lesbisch zijn uit angst dat hun eigen moeder of vader hun niet meer zal lief hebben. Dat is een angst dat geen enkele kind behoort te hebben. Zelfmoord onder jeugd met homo gevoelens is nu eenmaal ook een feit en vaak wordt er gevraagd wat men anders had kunnen doen om het te voorkomen.

  En daarom lieve Lynn is er wel degelijk een Gay Pride nodig.

  Hux

 23. Weet je Willie en Art, dat mensen die het moeilijk vinden om met homo”s om te gaan.
  vaak zelf met hun gevoelens worstelen over hun sexuele identiteit.
  mensen die puur hetero zijn vinden homo”s geen bedreiging….
  daar is onderzoek naar gedaan en een bewezen feit.

  ongeveer 5% van de mensen zijn linkshandig, deze werden vroeger gedwongen om toch met de rechterhand te schrijven vooral op katolieke scholen.
  daar zijn ze van terug gekomen, mensen mogen nu gewoon met hun linkerhand schrijven.
  dat was ouderwets toen.
  ongeveer 5 a 10% van de mannen en vrouwen zijn homo.
  dat mag nog steeds niet van de kerk, die moeten in de kast blijven en een leven leiden dat voor die mensen niet volwaardig is.
  gelukkig heeft de kerk in het heden geen macht meer en kunnen/mogen deze mensen in ontwikkelde landen met elkaar trouwen en het leven leven dat ze prettig vinden.
  Dat heet vooruitgang….

 24. Hopi great! Mi t a deseá boso hopi éksito i ta spera ku boso lo logra trese mas noshon i konsekuentemente mas akseptashon real. Papa Francisco tambe ta vosiferá su mes ku mas kompashon na nòmber di nos komo kristian. Laga esei tambe empoderá boso pa sigui riba e bon kaminda. Dios bendishoná bosnan, hopi éksito!

 25. Ik vind het wel lekker feestelijk, voor iedereen die het niet kan bolwerken bekijk het dan als een vroege Carnaval ( waar toevallig Gay people hun ding kunnen doen zonder schaamte )

  Ik snap echt niet waarom mensen nu bang zijn voor een mannen vrouwen hetro enz dag dat klinkt mij eerder als afgunst in de oren. En mensen op Curacao zijn toch niet afgunstig ???? leef en laat leven mensen. Zoveel meer plezier van. Amen

 26. @nienke en Lynn, we hebben al BET en miss black verkiezingen.. ook afschaffen dus!

 27. @ Khm

  ‘@Edgar, kijk eens naar je eigen opmerking bij het artikel “Curacao clean up”

  Beste KHM,
  Ik heb gekeken, welke opmerking van mij is daar niet conform de waarheid ?

 28. Hoop dat Asjes de parade opent in gepast kostuum hahaha dan hebben we weer wat anders te verzinnen dan jasjes :p

  Voor de rest ik vind het prima, maar dit soort parades neigt naar het extreme (dragqueen niveau als je wilt) wat alleen maar koren op de molen is voor homo haters dus ik vraag me af of het goed is voor de homo’s hier op het eiland naast dat het gewoon een feestje is.

  .Of dagen we het uit dat straks hetero’s een Hetero Pride willen, vrouwen een Vrouwen Pride willen, mannen een Mannen Pride willen, oudjes een Ouderen Pride willen…….enz. enz. << nog meer redenen om het halve wegen net plat te leggen en weer een feestje te bouwen, voor we het weten geeft elke parade ook nog eens rtecht op een halve of hele betaalde dag vrij!

 29. Op zich is er niets mis mee met landelijke activiteiten waar de maatschappij plezier bij kan ervaren.
  Homo’s zijn echt niet anders dan hetero’s. Het zijn mensen met een hoofd, twee armen en twee benen. En……hoeven dus ook niet als bijzondere mensen behandeld te worden.
  GEEN reden dus voor een Gay Pride.
  Of dagen we het uit dat straks hetero’s een Hetero Pride willen, vrouwen een Vrouwen Pride willen, mannen een Mannen Pride willen, oudjes een Ouderen Pride willen…….enz. enz.

  Get. a grip en kappen met al die ego’s! Je bent Gay, je bent Hetero, je bent een vrouw, je bent een man, deal with it. Je hoeft er niet mee te lopen pronken, het slaat nergens op!!!!

 30. @art, maakt het wat uit.. een huwelijk is voor een ydk toch niet heilig als ze we zien hoeveel pedofilie, incest, bysides etc op curacao zijn

 31. “Je zou je moeten schamen voor de opmerkingen die je maakt over je medemens”

  @Edgar, kijk eens naar je eigen opmerking bij het artikel “Curacao clean up”

 32. This summer, Francis unforgettably said: “When I meet a gay person, I have to distinguish between their being gay and being part of a lobby. If they accept the Lord and have goodwill, who am I to judge them?”

  Het is niet aan ons om te oordelen, dat is het werk van God.. Of dachten jullie op hetzelfde niveau als God te zijn, en jullie wel mogen oordelen?? Megalomanie is ook een stoornis..
  He who casts the first stone, should be free of sin!!!!!!!!!

 33. @ Willie. In God’s ogen is het een gruwel.

  Lees dat eens voor.

 34. Laat iedereen in zijn waarde , al dat zogenaamd heteros di hierop reageren zijn pure jaloers. Homos in openbaar zijn beter dan degene die achter het gordijn schuilen. Want al de schreeuwers en haters lopen savond achter de homos aan. De ene komt vooruit en de ander verschuilt zich.ziellig ben een yioe di corsow danki

 35. @Art: dat geen enkele bevolkingsgroep extra rechten mag krijgen is toch hetzelfde als dat geen enkele bevolkingsgroep minder rechten mag krijgen? Wat is dan jouw probleem? Laat homo’s lekker trouwen joh, heb jij vast geen last van.

 36. In God’s ogen is het een gruwel. Straks wordt Curaçao geoordeeld, leuk hoor. Nee dus!

 37. @ Art,

  Jouw reactie toont heel goed aan dat de Gay Pride hier WEL nodig is.
  Je zou je moeten schamen voor de opmerkingen die je maakt over je medemens. Het is niet aan jou om te bepalen wat voor seksuele voorkeur iemand moet hebben.

  Het huwelijk is niet voorbehouden aan de kerk of aan gelovigen, hoewel ze dat altijd graag beweren. We kennen ook een burgerlijk huwelijk en daar zou het niet uit mogen maken of de partners nu van hetzelfde geslacht zijn of niet.

  Je opmerking over huwelijken met kinderen en dieren is dan ook ver, maar dan ook werkelijk heel ver, beneden alle peil.

  Wanneer jij zo gelovig bent (of althans je zo voordoet) dan zou je de mede gelovigen eens aan moeten gaan spreken op het nakomen van alles wat er in die bijbel staat, want vele gelovigen gebruiken alleen die zaken die hen goed uitkomen. De rest van de 10 geboden of hetgeen in de bijbel wordt vermeld laten ze maar voor wat het is.
  Ik neem aan dat je zelf wel kunt bedenken over welke bepalingen ik het heb.

 38. Is het feliciteren niet waard, het is beschamend dat dit soort praktijken op Curaçao plaatsvinden. Het heeft geen ander doel dan het uitdagen van de lokale bevolking.

  Geen bevolkingsgroep hoort extra rechten te krijgen, iedereen beschikt over de universele rechten van de mens. Als het homohuwelijk wordt toegestaan op Curaçao, dan volgen er op termijn huwelijken met kinderen en dieren.

 39. Ik wens iedereen héél gezellige dagen met de Gay Pride. En ik hoop dat de homohaters thuisblijven.