• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - Laptop voor scholenCURAÇAO – Manfred van Veghel organiseert een gratis workshop Agile Awareness. De workshop is gericht op het verbeteren van projectmanagement van organisaties. Bij een Agile aanpak wordt altijd op tijd en binnen het budget opgeleverd, maar is de inhoud van oplevering flexibel.

De opdrachtgever krijgt niet 100 procent wat hij heeft gevraagd, maar wel een werkend product waarmee hij een toegevoegde waarde kan creëren. Organisaties die werken met een traditionele aanpak klagen vaak dat projecten altijd duurder zijn en later klaar zijn dan gepland. De Agile-aanpak, in het Nederlands het beste te vertalen met wendbaarheid of flexibiliteit, verandert dat. Binnen de methode zijn er verschillende manieren. In een interactieve workshop leer je meer over deze methodes en of een Agile-aanpak geschikt is.

Kennismaken
Tijdens de workshop kan iedereen op een laagdrempelige manier kennismaken met de Agile-principes en methodes. Aan het einde van de workshop zijn de cursisten zelf aan de slag geweest op de Agile manier-manier en hebben ze ervaren hoe dat is. Bgrippen als timebox, increment, iteratie of technieken als MoSCoW, gefaciliteerde workshops, prototyping of kabanbord worden uitgelegd en krijgen vorm.

Informatie
De workshop Agile Awareness vindt plaats op vrijdag bij Pro Bista van 16.00 tot 18.00 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mailadres mvanveghel@oppidum.nl. Na de workshop is er de mogelijkheid om tijdens een netwerkborrel na te praten. De workshop wordt begeleid door Manfred van Veghel in het Nederlands, Engels of Papiaments. Manfred is een zeer ervaren project- en programmamanager en geaccrediteerd trainer voor PRINCE2 en Agile Projectmanagement.

3 reacties op “Gratis workshop voor trage en dure projectmanagers”

 1. Beste RK,

  Doordat bij Agile projecten gewerkt wordt in timeboxes of sprints voorkom je dat 90% in de laatste uren en dagen wordt gedaan. En aan de kwaliteit wordt getornd, die blijft altijd zoals afgesproken. De features zijn wel flexibel, maar zo vastgesteld dat een werkend product wordt opgeleverd.
  De vorm van het project zul je moeten aanpassen aan het probleem wat je op wilt lossen en de toegevoegde waarde die je voor de organisatie wilt realiseren. In veel gevallen kan een Agile oplossing worden toegepast, maar niet altijd.

  Beste Philippe,

  Het nieuwe ziekenhuis zal geen project zijn maar een programma. Voor een aantal projecten binnen dat programma is een Agile aanpak zeker een aanrader.

  Kom en leer meer over Agile, kom en wordt ook Agile.

  Manfred van Veghel

 2. 90% wordt meestal gedaan in de laatse uren / dagen voor de deathline.
  als het eind product qualiteit niet van belang is ben ik bang dat de drive om tot productie te komen voor de deathline uit zal blijven.

  zeker hier op curacao verwacht ik dan een situatie waarin je een project start om de resultaten van het project, voor het porject, voor het project voor het project voor het project vorm te gaan geven voordat de relevantie van het te werk te doen te niet valt.

 3. Hoe zou dat uitpakken bij het ziekenhuis?