• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

workshop 5 ways to Super ProfitsCURAÇAO – Problemen van een organisatie zichtbaar maken. In de komende weken organiseert Manfred van Veghel daarom een aantal workshops waarin cursisten kennismaken met de methode  ‘organisatieopstellingen’. De methode is er voor elke organisatie, van bedrijven tot gezelligheidsverenigingen.

Een organisatieopstelling bestaat uit een aantal stappen. Allereerst wordt er een probleem of vraag benoemd. Bijvoorbeeld: Hoe komt het dat een project niet succesvol verloopt? Of waarom zijn er steeds conflicten tussen bedrijfsonderdelen of commissies? Daarna volgt een inventarisatie van aspecten die deel uitmaken van het probleem. Deze aspecten worden met behulp van voorwerpen of mensen ten opzichte van elkaar opgesteld om zo de onderliggende dynamiek van het probleem zichtbaar te maken. Als dat inzicht er is, kunnen stappen gezet worden naar een oplossing. Op deze manier krijgt de deelnemer op een praktische manier snel resultaat.

Balans
De workshopleider licht de methode en de werking toe. Een van de principe van opstellingen betreft ‘de balans tussen geven en nemen’. Deelnemers wordt gevraagd een donatie te doen aan Pro Bista als tegenprestatie voor de opgedane ervaring, om deze balans niet te verstoren. Organisatieopstellingen zijn geschikt voor zowel werkgevers als werknemers. Er wordt uitgegaan van anonimiteit, het is niet van belang om te weten om welke organisatie, rol of personen het gaat.

Aanmelden
Er kunnen maximaal twaalf mensen deelnemen aan de workshop. De eerste workshop is gepland op maandag 23 september bij Pro Bista op Curacao van 19.00 tot 22.00 uur. Belangstellenden wordt gevraagd om zich aan te melden via het e-mailadres mvanveghel@oppidum.nl. Is de belangstelling groter is dan het aantal beschikbare plaatsen? Dan wordt een tweede workshop georganiseerd.

De trainer
De workshops worden begeleid door Manfred van Veghel in het Nederlands, Engels of Papiamento. Manfred is project- en programmamanager en geaccrediteerd trainer. Hij combineert zijn internationale projectmanagement ervaring met communicatiemethoden en -technieken zoals Systemisch Werken, Transactionele Analyse en NLP.

www.versgeperst.com