• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

rsz_cw-iffr-curacao-international-film-festival-rotterdam-white-2201CURAÇAO – In bioscoop The Cinemas is donderdag de tragikomedie Blue Jasmine van Woody Allen te zien. De film is onderdeel van een reeks maandelijkse filmvertoningen in de aanloop naar het Curaçao International Film Festival Rotterdam. Dat vindt plaats van 2 tot en met 6 april.

Met de film is de New Yorkse regisseur Allen, na zijn filmische uitstapjes in Barcelona, Parijs en Rome, weer terug op Amerikaans grondgebied. Echter niet in zijn Big Apple, maar in San Francisco. Blue Jasmine draait vanaf donderdag dagelijks in bioscoop The Cinemas.

Gevallen socialite
Cate Blanchett speelt de New Yorkse socialite Jasmine die dankzij haar huwelijk met de rijke zakenman Hal (Alec Baldwin) alles bezit wat haar hartje begeert, totdat blijkt dat Hal er duistere zaakjes op na houdt en zij in één klap alle luxe en aanzien kwijt raakt. De snobistische maar zwaar getraumatiseerde Jasmine (uiteraard met de nodige problemen met genotmiddelen) zoekt haar toevlucht bij haar jongere, nuchtere en bescheiden zus Ginger (Sally Hawking) in San Francisco. Zij probeert Jasmine’s verknipte zelfbeeld enigszins bij te stellen door haar aan te moedigen zelfstandig op zoek te gaan naar persoonlijk geluk en succes. Maar Jasmine kan maar moeilijk aarden in haar nieuwe sociale milieu.

Curaçao IFFR
Door de grote vraag is de derde editie van Curaçao IFFR met een dag verlengd naar vijf dagen. De opening is op 2 april 2014 en de afsluiting met prijsuitreiking in het kader van de internationale Yellow Robin Award-filmcompetitie en de lokale korte film-competitie Short Movies BIG Stories staat gepland op 6 april 2014. Meer berichtgeving omtrent de competities in het kader van het festival volgt binnenkort.

www.versgeperst.com