Omslag_Curacao voor kinderen met lef _ hoge resolutieCURAÇAO – Levendig Uitgever presenteert ‘Curaçao voor kinderen met lef’, een kinderboek dat aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek. De schrijver van het spelletjesboek is Charlotte Doornhein. Het spelletjesboek is gevuld met activiteiten, rare weetjes en vooral spelletjes uit Curaçao.

In het boek komen tal van spelletjes voorbij die kinderen zelf hebben verzonnen in de loop der jaren. Wat te denken van een jongen die oude muggenrackets en wekkers sloopt en er zijn eigen robot van bouwt? Of een broer en zus die in een geknalde speakerbox een grote magneet ontdekken en deze achter zich aan slepen op het strand en als schattenvanger gebruiken? Zo zijn er Chinese spellen zoals ‘begraafplaatsen bezoeken’, uit Suriname komt het spel ‘djoel’. En een feestmaaltijd zal nooit meer hetzelfde zijn als je eenmaal het joodse spel ‘stelen van het brood’ hebt gespeeld.

Lancering
Het spelletjesboek wordt gelanceerd op vrijdag 13 september om 10.00 uur op Openbare basisschool Bijlmerdrie in Amsterdam. Twee bijzondere peettantes gaan de kinderen van de school helpen bij de doop van het boek, namelijk de Gevolmachtigde Minister van Curaçao Marvelyne Wiels en de Caribische kinderboekenschrijver Olga Orman.

Informatie
Het boek van Charlotte Doornhein is voorzien van illustraties door Iris Boter. In totaal beslaat het full-colour boek 120 pagina’s, en richt het izch op kinderen van vier tot veertien jaar. De verkoopprijs is 15,95 euro.

Curaçao voor kinderen met lef (inkijk)

www.versgeperst.com