tedx curacaoCURAÇAO – Tien lokale sprekers breiden een internationaal uitgezonden evenement uit op TEDCity 2.0. Op die dag staat ‘de stad’ centraal. Het TED event in New York wordt op 20 september in 101 steden over de hele wereld live uitgezonden tijdens individueel georganiseerde TEDx-evenementen.

Op Curaçao wordt het programma van dit evenement, genaamd TEDxHoogstraat, uitgebreid met tien lokale sprekers.

Onderwerpen
Alle sprekers focussen zich op stadgerelateerde onderwerpen zoals kunst, onderwijs, voeding, gezondheid, huisvesting, openbare ruimten en veiligheid. De dag is verdeeld in vier sessies met ieder een eigen thema: Redefining Citizen, Reinventing the Urban Experience, Reimagining the City en Redrawing Geographies. Tijdens de pauzes worden kennismakingen, brainstormsessies en het met elkaar delen van ideeën gestimuleerd.

Informatie
De kaarten voor TEDxHoogstraat kosten 65 dollar. Dat is inclusief eten en drinken gedurende de hele dag, aansluitend een borrel en beveiligd parkeren. Het evenement op 20 september duurt van 07.30 tot 18.00 uur. Het vindt plaats in The Triangle aan Hoogstraat 18–22 in Otrabanda. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen tickets online kopen.

www.versgeperst.com