• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Uniek Curaçao werkt samen met onder andere Curaçao Toerisme Bureau om tot een toeristisch wandelgebied te komen. Alle nodige papieren zijn ondertekend, dus in feite kan de aanleg beginnen.  

Een kavel van ongeveer vijfhonderd vierkante meter bij villapark Zuurzak, wordt omgetoverd tot wandelgebied. “Zowel toeristen als lokalen kunnen naar ‘Hardin Sorsaka’ (tuin Zuurzak). Het moet voor iedereen toegankelijk zijn. Vandaar dat we geen entree vragen”, laat Theo van der Giessen weten, directeur van Stichting Uniek Curaçao.

Hardin Sorsaka
“In dit tuintje, zoals ik het noem, kunnen mensen kamperen en wandelroutes afleggen die leiden naar de zoutpannen of Jan Thiel. Hiervoor kunnen ze een gids inhuren, maar dat is niet per se nodig. Zo zijn deze wandelingen weer interessant voor lokale mensen. Ook gaat Scouting Kòrsou samen met UNA-studenten het gebied snoeien en patrouilleren. Leerlingen van de Sint Paulus College zorgen ervoor dat er eten en drinken te koop is. Ze willen ook een mobiele winkel openen en gebruiksvoorwerpen maken van natuurafval”, legt de Van der Giessen uit.

Intentie 
De directeur van Stichting Uniek Curaçao stelt als doel is om toeristen en lokale mensen met elkaar in aanraking te brengen. “Er zijn veel recreatiemogelijkheden, maar alleen gericht op toeristen. Overal waar je komt, moet je betalen. Het is nog net niet zo dat je om de vijfhonderd meter je portemonnee uit je zak moet trekken. Kijk maar naar het Christoffelpark of Shete Boka. Daar moet je ook al voor betalen. Wij willen graag dat de toerismesector een andere mentaliteit krijgt. Als je juist activiteiten creëert waarvan iedereen kan genieten, ontwikkel je saamhorigheid.”

Geen budget
“Wanneer alles klaar is, weten we nog niet. Omdat we ook niet met een budget werken, hoeven wij geen deadline te stellen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt en dat Hardin Sorsaka een groot succes gaat worden”, zegt Van der Giessen tot slot.

www.versgeperst.com