Boek mijn droom voor ons landKoning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag op Paleis Het Loo het eerste exemplaar van het Droomboek in ontvangst genomen. Willem-Alexander zei te hopen dat vele Nederlanders door het boek geïnspireerd raken. Het staatshoofd hoopt dat het Droomboek nog vele jaren meegaat.

Bij de uitreiking waren ook koningin Máxima, honderden droominzenders en de leden van de jury van bekende Nederlanders die de dromen voor in het boek kozen, aanwezig. Willem-Alexander kreeg het boek, ruim vier maanden na zijn inhuldiging, uit handen van voorzitter van het inhuldigingscomité Hans Wijers.

Driehonderd dromen
Ruim 6500 Nederlanders gaven gehoor aan de oproep van het Nationaal Comité Inhuldiging om hun droom ‘voor het land, inspiratie voor de koning’ in te sturen. Driehonderd van deze dromen kwamen uiteindelijk in het boek terecht.

Bon
Alle Nederlandse huishoudens kunnen een gratis exemplaar van het Droomboek krijgen. Met een vorige week verspreide bon is het boek, dat een eerste oplage heeft gekregen van een miljoen, donderdag vanaf 18.00 uur af te halen in boekhandels. Het boek is nu al te downloaden.

Tentoonstelling
De koning opent donderdagmiddag ook de tentoonstelling behorend bij het Droomboek. Op Paleis Het Loo is gedurende bijna twee maanden de buitententoonstelling Dromen op Paleis Het Loo te zien op de monumentale Stallenlaan. De tentoonstelling omvat ruim 120 dromen, in de vorm van wensen, gedichten, schilderijen en tekeningen.

© Novum

2 reacties op “Koning neemt Droomboek in ontvangst”

  1. bon welke bon niks nada noppes hoorde net dat je bon kan gaan halen op postkantoor groot kwartier of dat waar is we zullen zien morgen maar dit kan alleen op deze klip ik weet dat de boeken er al zijn

  2. Het boek is nu al gratis te downloaden op http://www.koningsdag27april.info