• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ActeursPluisjeCURAÇAO – Sentro di Bario Souax beleeft op 6 en 7 september aanstaande een primeur. De nieuwe voorstelling van Teatro KadaKen – De ballade van Pluisje – wordt dan uitgevoerd in het centrum. Het is voor het eerst dat KadaKen de wijken intrekt met een nieuwe voorstelling.

‘Toen wij in gesprek gingen met de bestuursleden van stichting Pro Souax waren de raakvlakken tussen de doelstellingen van de twee organisaties snel duidelijk’, vertelt zakelijk leider Lou Nisbet. ‘Het draait in de wijken én in ons theaterwerk allemaal om vorming. KadaKen wil door theater met het publiek in gesprek komen, zonder een standpunt in te nemen. Het gaat er bij ons om dat we helpen bij bewustwording rond bepaalde thema’s of situaties. Dat is precies waar in onze wijken door heel veel mensen, zowel professionals als vrijwilligers, ook hard aan gewerkt wordt. In gesprek komen met elkaar, weten wat er leeft en werken aan vorming en bewustwording.’

Juiste keuzes
KadaKen met haar drie grote en enkele kleinere producties al ruimschoots ervaring met voorstellingen op scholen. Het naar de wijken toebrengen van dit instrument ligt in veel opzichten voor de hand. De Ballade van Pluisje is zeer geschikt voor een volwassen publiek. Het stuk brengt een aantal actuele thema’s naar voren, zoals het gevoel dat veel volwassenen hebben opgeslokt te worden door een veelheid aan verwachtingen. Het maken van de juiste keuzes is voor zowel volwassenen als kinderen vaak heel moeilijk. Soms worden consequenties van een keuze pas ingezien als het eigenlijk te laat is.

Informatie
Kaarten voor de voorstellingen in Souax zijn voor 20 gulden verkrijgbaar bij Mensing’s Caminada en in Sentro di Bario Souax. De voorstellingen van 6 en 7 september beginnen om 20.00 uur.

www.versgeperst.com