• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

North Sea JazzCURAÇAO – De vierde editie van het Curaçao North Sea Jazz festival begon vrijdag niet met muziek, maar met een speciale boodschap van de ambassadeur van Unicef, Harry Belafonte. Dat meldt Caribisch Netwerk. In 1985 stond de Amerikaanse zanger, acteur en activist aan de wieg van het lied ‘We are the World’ van USA for Africa.

Belafonte wil dat de muziek, die mensen verbindt, ook laten spreken voor de miljoenen kinderen die jaarlijks sterven als gevolg van armoede. Die boodschap omvatte ook de ambitie van initiator en godfather van de Curaçaose editie van het North Sea Jazz festival, Gregory Elias: “Ik ‘misbruik’ mijn eigen podium om de wereld een boodschap te geven.”

1 reactie op “Curaçao North Sea Jazz opent met een boodschap”

 1. Ik krijg een beetje genoeg van al die artiesten die zogenaamd ‘geëngageerd’ zijn. Zelf stoppen ze miljoenen in hun achterzak, liefst nog via allerlei leuke belastingconstructies, waardoor ze zelf geen belasting hoeven te betalen, maar wel anderen aanspreken op het feit dat er armen in de wereld zijn.
  Bono is nog zo’n figuur die ook dat trekje heeft.

  Wel beste artiesten, als jullie zo begaan zijn met de armen en de kinderen op deze wereld dan zou je eens kunnen beginnen met de gages omlaag te halen, vervolgens het grootste deel van je vermogen te besteden aan het doel waar je zo begaan mee bent, maar bovenal ophouden met dit soort onzin te verkopen.

  Put your money where your mouth is or otherwise………….please shut up !