kunstwerkCURAÇAO – Kunstenaars kunnen tot 14 september terecht bij stichting NAAM en Stichting Arte ’99. De stichtingen organiseren meerdere kunsttentoonstellingen en -manifestaties in het kader van 150 jaar afschaffing van de slavernij. Op 28 september wordt de eerste expo geopend.

In het gebouw van NAAM wordt de tentoonstelling ‘Exploring The Past To Envisage The Future’ ingericht, waarbij een aantal bekende lokale kunstenaars is uitgenodigd om installaties en kunstwerken te maken en exposeren.

Pietermaai
Hierop aansluitend heeft NAAM het initiatief genomen om in Pietermaai locaties open te stellen voor het exposeren van kunstuitingen van lokale, onbekende kunstenaars. Thema daarbij is ‘vrijheid’. NAAM wil hiermee niet-professionele kunstenaars de mogelijkheid bieden om hun eigen idee over vrijheid te vertalen naar een schilderij, tekening, foto, sculptuur, of wat er verder ook maar te bedenken valt. Er zijn verschillende mooie plekken om muurschilderijen te vervaardigen.

Geen ‘professional’
Iedereen die ook wel eens iets wil exposeren, kan zijn of haar kunstwerk ter beoordeling aanbieden. Om door het selectieteam beoordeeld te kunnen worden, moet de kunstenaar minimaal achttien jaar zijn, géén ‘professional’ zijn en moet de link naar het thema vrijheid in de aangeboden kunstwerk herkenbaar en/of goed uit te leggen zijn.

Kunst aanbieden
Na inname van alle aangeboden werken zal een selectiecommissie de werken uitkiezen die daadwerkelijk geëxposeerd worden. De kunstwerken kunnen aangeboden worden bij NAAM aan het Johan van Walbeeckplein 13, maar alleen op dinsdagen en zaterdagen van 10.00 tot 12.00 uur en op donderdagen van 15.00 tot 17.00 uur. Deadline is zaterdag 14 september.

www.versgeperst.com