Op zoek naar oom Tom thumbCURAÇAO – Op zoek naar Oom Tom gaat in reprise. De voorstelling met Raymi Sambo, Ruurt de Maesschalck en Sergio IJssel is vanaf 13 september opnieuw te zien in het Amsterdamse MC Theater. Een voorstelling over eerlijkheid, afkomst, samenwerking, huidskleur en het castingbeleid in Nederland.

Drie acteurs doen mee aan een live talentenjacht. Inzet van de show is de titelrol in de musical Oom Tom. De enige regel: wees eerlijk en werk samen. Maar hoe eerlijk kan een mens zijn? Hoe integer blijf je als je wilt winnen? Drie acteurs kijken terug op hun carrières en eren hun grote voorbeelden. Ze raken onbedoeld verstrikt in een machtsstrijd waarin ze er alles aan doen om de 21ste-eeuwse Oom Tom te worden. Op zoek naar Oom Tom is een zoektocht naar identiteit en de nietsontziende hang van de mens naar status en macht. Een toneelstuk vermomd als kwis, met het publiek als rechter en de spelers als gladiatoren.

Speelschema
Na de voorstelling in Amsterdam volgen Gouda, Amstelveen, Utrecht, Rotterdam en Almere. Onderstaand vind je de speeldata, locaties en telefoonnummers van de betreffende theaters.
speeldata

www.versgeperst.com