• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CNSJCURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Al bijna barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Mud Morganfield en Sherry Dyanne.

Niet voor niets wordt Larry ‘Mud’ Morganfield ‘Muddy Waters Jr.’ genoemd: hij is de oudste zoon van de legendarische Father of Chicago Blues. Hij lijkt ook nog eens op hem, zowel uiterlijk als qua stem. En net als bij zijn vader zit de liefde en het talent voor de blues diepgeworteld. Mud ontdekte de muziek al toen hij heel jong was. Zijn vader gaf hem op zijn zevende een drumstel, later stapte hij over op de bas en begon zelf nummers te schrijven. Net als zijn jongere broer, Big Bill Morganfield, werd hij pas professioneel muzikant na de dood van zijn vader in 1983. Bluesfans leerden hem kennen bij een tribuutconcert ter ere van Muddy Waters in 2007, maar zijn optreden op het Chicago Blues festival later dat jaar bracht hem pas echt voor het voetlicht. Vorig jaar bracht hij zijn album Son Of The Seventh Son uit.

Sherry Dyanne
Sherry Dyanne is een jazz- en soulzangeres uit Rotterdam. De muziek was er van jongs af aan, omdat haar vader platen vaak draaide van uiteenlopende artiesten als Tom Jones, Aretha Franklin, Stax en Motown, Caribische sterren en Nederlandse volkszangers. Zoals Sherry achteraf zegt: “Ik danste voordat ik kon lopen.” Hoewel ze eerst een loopbaan als wiskundelerares begon, besefte ze al snel dat muziek haar gekozen pad was, en besloot zich in 2008 helemaal op een muzikale carrière te storten. Met haar stem roept ze herinneringen op aan zangeressen als Billie Holiday en Dinah Washington. In 2011 kwam haar debuutalbum Sing me A Song uit, wat ze zelf produceerde en wat naast originele nummers ook covers bevat van lang vergeten jazz- en soulnummers.

www.versgeperst.com