• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Cursus geologie van CuraçaoCURAÇAO – Curassavica N.V. organiseert in septemer de cursus paleontologie. Het is een vervolg op de cursus Geologie van Curaçao, maar kan ook als op zichzelf staande cursus gevolgd worden. De cursus bestaat uit vier theoriesessies en twee excursies, en gaat op 29 augustus van start.

De paleontologie is de wetenschap die zich bezighoudt met het leven in vroegere geologische perioden, gebaseerd op het bestuderen van fossiele resten van planten en dieren. Fossielen vertellen de geschiedenis van het leven op aarde.

Tijdens de cursus komen onder meer de geschiedenis van het leven op aarde, de theorieën over het ontstaan van leven en verschillende visies op de geschiedenis van het leven aan bod.
Ieder die interesse heeft in natuur, geologie, gesteenten of die op professioneel niveau te maken heeft met het onderwerp kan aan de cursus deelnemen. Deze cursus wordt een keer per jaar gegeven door geoloog Leon Pors.

Data
De theoriesessies vinden plaats op de donderdagen 29 augustus, 5, 12 en 19 september van 18.00 tot 20.30 uur. De excursies zijn op zaterdagen 7 en 21 september van 08.00 tot 12.00 uur. De cursuslocatie is het leslokaal van Stichting Uniek Curaçao.

Inschrijven
Kosten voor deelname bedragen 296,80 gulden inclusief materiaal, snacks, koffie, thee en versnaperingen tijdens de excursies. Inschrijven is mogelijk via het formulier op de website. Voor meer informatie kun je bellen naar 522-8289 of een e-mail sturen naar info@curassavica.com.

fossiel paleontologie foot: Michelle da Costa Gomez

www.versgeperst.com