pwcCURAÇAO – Price Waterhouse Coopers (PwC) heeft voor de vierde maal het project Back To School uitgevoerd. Doel van dit project is om minder bedeelde schoolgaande kinderen en hun ouders te steunen bij de aanschaf van schooluniformen en materialen.

Een geselecteerde groep kinderen van Kolegio Bellafaas, Kolegio San Hose en Kolegio Santa Clara ontving nieuwe schooluniformen, sokken, schoenen en een nieuwe rugtas met lunchbox en thermosfles. Ook Stichting Kinderoorden Brakkeput heeft dit jaar een bijdrage ontvangen voor de aanschaf van schooluniformen voor haar kinderen.

Steentje bijdragen
“Wij hechten zeer veel waarde aan het onderwijs. Onderwijs levert tenslotte een van de grootste bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren, aan hun leefgemeenschap én aan het land waarin zij wonen. Niet iedereen op Curaçao heeft de mogelijkheid om jaarlijks nieuwe schoolspullen aan te schaffen. Met dit project wil PwC haar steentje bijdragen aan de maatschappij, zodat ook de kinderen die het minder goed hebben zorgeloos aan een nieuw schooljaar kunnen beginnen”, aldus Steve Vanenburg, partner van PwC Dutch Caribbean.

Beleid
Het project wordt sinds 2010 door PwC uitgevoerd en valt ondere het corporate responsibility-beleid dat PwC voert. Een deel van de fondsen van dit project is afkomstig van de PwC medewerkers zelf, die maandelijks een bijdrage leveren. Het streven is om ieder jaar het aantal kinderen dat geholpen wordt te verhogen. Dit jaar bestaat de groep uit 75 kinderen, symbolisch voor het 75-jarig jubileum dat PwC Dutch Caribbean viert dit jaar.

10 reacties op “PwC steunt 75 basisschoolkinderen”

 1. Het verbaast mij dat Beam Moedt hier niet was. Die loopt alweer als een kind te kirren dat ze een perskaart voor het CNSJ heeft weten te krijgen.

  Ze maakt zich enorm druk over de rechten van haar foto’s maar legt dadelijk wel ongegeneerd alle artiesten via haar telelens vast.

 2. Dat het een publicity stunt was, is duidelijk. Dat is nou juist.zo jammer..

 3. What a shame, daar was het PWC ook om te doen, het gevoel van ‘kijk ons eens maatschappelijk bezorgd zijn’.

  Intussen slurpen de leasejumbos van de directie wel 1 liter op 4 kilometer en zijn daarmee ook een van de grootste vervuilers van het eiland.

  Maar wellicht kunnen de kinderen van Brakapoti hun geschonken sokjes daategen voor de neus houden.

 4. @whatashame, Jammer dat dit gewoon een goedkope reclame stunt is..

  Er zijn meer bedrijven die dit doen echter zij kiezen ervoor om hiervan geen persberichtja van te maken.. anders is het wel heel goedkoop punten scoren!

 5. Hadden ze meer kunnen geven, hoogstwaarschijnlijk wel.
  Ik zie niet waarom dat relevant is.
  Belangrijk is, ze hebben 75 kinderen geholpen aan een kans voor een betere toekomst.
  Who cares hoeveel het gekost heeft, of hoeveel het had moeten kosten.
  Het enige wat jammer hieraan is, dat “doe wel en zie niet om”, hier niet opgaat. Een goed doel verricht je, zonder daar enige erkening voor te hoeven vragen/verwachten, je doet het om mensen te helpen, niet voor goedkeuring van derden.

 6. @P.I. Chiri
  Laat er 4 directieleden zijn met elk een auto van 2 ton, is voor 8 ton auto. Die 75 kinderen hebben toch elk een pakket gekregen van NAf. 100,- is Naf 7.500,-.

  Bijna 1% van de waarde van de auto’s gaat naar die kinderen.

  Ik schat dat u een autootje heeft van NAf. 500,- en denkt met zekerheid te weten dat u nog geen NAf. 5,- aan die kinderen hebt gegeven.

 7. In tegenstelling tot het gratis onderwijs wordt er hierbij wel naar het inkomen van de ouders gekeken.

 8. @ P.i.Chiri >> daarom krijgt de directie ook hulp van de medewerkers….[Quote]: Een deel van de fondsen van dit project is afkomstig van de PwC medewerkers zelf

 9. De directie van PWC rijdt in auto’s van 2 ton, maar heeft desondanks ruimte op de begroting kunnen vinden om 75 paar sokjes uit te delen op Brakapoti.

  Zeker weten dat zij straks in de hemel plaats kunnen nemen tussen moeder Theresa en Gandhi.

 10. Goed initiatief