• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

North Sea JazzCURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over enkele weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Kizzy McHugh en Paul Anka.

Kizzy McHugh (1979) groeide op Curaçao op. Haar grote doorbraak kwam in 1996 toen ze het Nationaal Songfestival won en Curaçao vertegenwoordigd in Barbados waar het Caribische Songfestival plaatsvond. Ze werd toen derde. In 1998 vertrok ze naar de Verenigde Staten om muziek te studeren aan het conservatorium; ze volgde ook balletles op The Boston Conservatory, en acteerlessen op Emerson College. In 2003 behaalde ze haar diploma van Berklee College of Music in Boston. In 2011 tekende ze een platen contract in Nederland. In november 2012 werd haar album Unspoken Rhyme uitgebracht. Ze staat zaterdag 31 augustus van 22.45 tot 23.45 uur op het Etta James-podium op het Curaçaose North Sea Jazz Festival.

Acht decennia
Paul Anka (1941) is inmiddels bezig aan zijn achtste decennium als artiest. De van oorsprong Canadese crooner bracht op veertienjarige leeftijd zijn eerste single uit, I Confess. Al snel groeide hij uit tot waar tieneridool, met hits als Diana, Put Your Head On My Shoulder en Puppy Love. Ook als componist heeft Anka vele grote hits op zijn naam staan; hij maakte de Engelse tekst van Sinatra’s My Way en schreef onder meer voor en met Buddy Holly, Tom Jones en Michael Jackson. De afgelopen jaren scoorde hij met zijn jazzswing bewerkingen van grote mainstream hits op albums Rock Swings uit 2005 en Classic Songs: My Way uit 2007. In 2011 verscheen nog een kerstalbum, dit jaar wordt zijn nieuwe Duets verwacht. Paul Anka was in 2007 te zien op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. Anka staat zaterdag van 18.30 tot 20.00 op het Celia-podium op het Curaçao North Sea Jazz Festival.

www.versgeperst.com