• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De ‘Stanley Lamp Award’ werd afgelopen zaterdag in Hotel ‘t Klooster met volle vreugd in ontvangst genomen. “Het geeft ons iedere keer weer een voldaan gevoel wanneer de prijs wordt weggegeven”, aldus Percy Pinedo, organisator van de uitreiking.

De Stanley Lamp Award is uitgereikt aan Myron Madura, werknemer van internaat Jongensstad Brakkeput. “Myron heeft al zoveel positiefs gedaan voor de jongeren in de wijk Fuik en zet zich altijd in voor de samenleving. Hij heeft deze award dubbel en dwars verdiend. Myron heeft vroeger zelf in een internaat gezeten, het Gouvernement Opvoeding Gesticht (GOG). Vanwege zijn moeilijke jeugd heeft hij het initiatief genomen de jongeren van nu te stimuleren om hun leven op te pakken en nuttige dingen te gaan doen”, vertelt Pinedo.  

Emotionele speech
“Myron heeft een aantal jaar geleden een landbouwproject opgestart, waarin jongeren zelf hun groenten kunnen oogsten. Dankzij zo’n project krijgen jongeren meer verantwoordelijkheidsgevoel. Ook organiseert hij veel activiteiten met jongeren, zoals voetballen, softballen en vliegeren”, gaat de organisator verder. Tijdens de uitreiking kreeg Myron een staande ovatie. “Hij werd helemaal emotioneel tijdens zijn speech.”

Advent school
Ook wordt er elk jaar een bibliotheekprijs uitgereikt aan een school die educatief goed werk heeft verricht. “Dit jaar is de bibliotheekprijs naar de Advent school in Koraal Specht gegaan. Zij blonken uit door hun werkwijze het afgelopen jaar. De Advent school heeft een systeem opgesteld waarbij het onderwerp ‘gezonde levensstijl en beweging’ centraal staat. Met dit systeem wil de school onder andere veel educatieve excursies organiseren en ouders goed op de hoogte houden van hoe hun kind functioneert. Dit typeert hen. Door middel van onze bibliotheekprijs met een donatie van tweeduizend gulden kunnen wij een helpende hand bieden aan deze school”, sluit Pinedo af.

www.versgeperst.com