• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

sint joris baai 2 clean-upCURAÇAO – De Jaques Ferrandi School is in samenwerking met Stichting Uniek Curaçao aan het opruimen geslagen. Onlangs is een clean-up uitgevoerd als opwarmer voor de milieumaand september. Er zijn werkzaamheden verricht bij Playa Charomba (de voormalige plasticbaai in Ascencion), bij Playa Canoa en Groot St. Joris.

Bij die laatste locatie gaf waar Ryan de Jongh tevens uitleg gaf over de aanwezige mangroves. Zo’n 150 scholieren opgedeeld in drie groepen op de locaties Ascencion, Playa Canoa en Groot St Joris verzamelde het dump afval en zwerfvuil.

Baden
Bij Playa Chanomba, de voormalige plasticbaai in Ascencion moesten de scholieren door het water baden om bij de vervuilde andere zijde van de baai te komen om tot actie te komen.
De baai heeft inmiddels een prachtig strand en wordt als recreatiegebied steeds populairder. Op Groot St Joris werd vanaf Pos Salu langs de mangroven en het wandelpad naar het palmenbos gedeeltelijk ontdaan van het massaal aanwezige zwerfafval.

Stortafval
Playa Canoa, het gedeelte van de locatie Buraku Bientu is hevig vervuild met stortafval van bouwwerken (puin), een deel ervan is verzameld op een hoop. Hiervoor wordt transport geregeld om het later af te voeren. Het kleine zwerfvuil is wel opgeruimd. De baai Santu Pretu is vervuild met tientallen autobanden. Een deel van deze autobanden is verwijderd.

Landfill
Stichting Uniek Curaçao heeft inmiddels de zakken van twee locaties met het lichte afval naar landfill gebracht. Op 21 september wordt het restant opgeruimd en is de locatie Buraku Bientu afgesloten voor autoverkeer. Het Milieufonds Curaçao financierde de activiteiten.

1 reactie op “Clean-up als opwarmer voor september”

  1. […] and school children, often initiated by organisations like Stichting Uniek Curaçao [1][2]. Nevertheless, the plastic keeps piling up because of a bigger and very complicated problem of […]