• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PrinceCURAÇAO – Wegens persoonlijke omstandigheden heeft Usher zijn concert op het Curaçao North Sea Jazz Festival moeten afzeggen. Gelukkig kan de organisatie aankondigen dat niemand minder dan de legendarische Prince nu het Sam Cooke podium gaat betreden.

His Purple Highness werd in 1958 geboren als Prince Rogers Nelson, als zoon van een pianist/componist en een jazz zangeres. Al op zijn zevende leerde hij zichzelf pianospelen en schreef zijn eerste nummer. Sinds zijn doorbraak begin jaren tachtig is Prince niet meer weg te denken uit de muzikale geschiedenis: hij zette een enorme rij hitsingles op zijn naam – zowel onder eigen naam als geschreven werk voor anderen – en verkocht meer dan honderd miljoen albums over de hele wereld. Daarnaast ontving hij onder meer zeven Grammy’s, een Golden Globe en een Academy Award.

Usher
Degene die door het annuleren van het concert van Usher besluiten het festival op zaterdag niet te willen bezoeken, krijgt de organisatie de mogelijkheid om het toegangsbewijs in te leveren en het volledige aankoopbedrag retour te ontvangen.

9 reacties op “Prince vervangt Usher op CNSJ”

 1. Hoewel ik het jammer vind voor de Usher fans en ik hem het beste gun moet ik zeggen dat Prince zoo veel beter is dan Usher. Usher kan muzikaal niet eens in de schaduw van Prince staan. Bovendien is CNSJ festival zo duur waardoor voornamelijk “ouderen” (35 plussers zo niet ouder) zullen gaan en kunnen betalen en dat is dan natuurlijk logisch dat er artiesten gevraagd worden die hits hadden voordat internet en mobiele telefoons bestonden. Het is een feit dat hedendaagse artiesten met alle nieuwe snufjes in de studio (zoals autotune) ook veel minder performance kwaliteiten hebben dan oudere artiesten. Kijk maar naar Sting , Stevie Wonder of Mana die in het verleden hier kwamen en vergelijk ze met Bieber , Li’l Wayne en Rihanna. Deze jongere artiesten blinken uit in het lipsinken en autotune.

 2. Gezien de gemiddelde leeftijd van de artiesten stel ik voor dat ze in Betesda logeren.

 3. @.S.Bakhuis, Ik ben het wel met je eens.. het is een soort ouderen festival aan het worden.. een mix van jonge en oude artiesten zou beter zijn. Helaas is het wel moelijk voor de organisatie om bv een Justin Bieber of Chris Brown of Rihanna vast te leggen. Deze artiesten worden al een jaar van te voren vastgelegd en momenteel is het ook druk in Europa met festivals.

 4. In Nederland kost een kaartje voor de concert van Prince 100 euro, maar deze worden rond de 1000 euro doorverkocht. Ik zie niemand dat voor Usher doen.
  Wat kost het Curaçao North Sea Jazz Festival per avond?

 5. Mensen die jong waren in de jaren tachtig erin, jongeren eruit.
  Prince is een muzikant Pur Sang. Echte muzikanten hebben geen hits nodig om te blijven. Ze zijn er gewoon.

 6. @S Bakhuias.

  Over smaak valt niet te twisten.
  Het is zeker jammer dat Usher vanwege trieste privé redenen zijn concert af heeft gezegd.
  Maar laten we niet zo negatief zijn.
  Het is natuurlijk fantastisch dat het CNSJF binnen zo’n korte tijd een artiest als Prince hier op het kleine eiland Curaçao weet te krijgen.
  En of Prince nog meetelt in de internationale muziek wereld daar is geen twijfel over.
  Twee ingelaste concerten in het Paradiso ( Nederland ) waren deze week nog binnen 7 minuten uitverkocht.
  Dus laten we blij zijn deze legendarische artiest te mogen bewonderen.

 7. Dit hoopte ik (en vele anderen!) al heel lang, maar nu is het een voldongen feit!

 8. Ik lever mijn kaartje in. Heb het eigenlijk wel gehad met de bejaarde artiesten die nergens ter wereld meer aan de bak komen en alleen op door god verlaten rotsen als de onze nog wat zakken kunnen vullen.

  Toen Prince zijn laaatste hit scoorde bestond internet en de mobiele telefoon nog niet.

 9. Wie zal nu z’n kaartje willen inleveren!!!?? Prince zeg. Fantastisch toch?