• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

thumb theaterCURAÇAO – Vanaf dit nieuwe schooljaar brengt Teatro KadaKen haar nieuwe productie De Ballade van Pluisje naar de middelbare scholen voor middelbaar onderwijs. Het stuk van Albert Schoobaar is een klassenvoorstelling met educatieve inslag.

De Ballade van Pluisje gaat over de 15-jarige jongen Newton – bijnaam Pluisje – met wie iets ergs is gebeurd. Zijn ouders Enid en Orlando willen hun verhaal kwijt en besluiten in gesprek te gaan met alle jongeren van Curaçao. Ze weten heel goed wat ze willen overbrengen aan de klassen die ze bezoeken. Maar wanneer ze eenmaal in het klaslokaal staan, gebeuren er onverwachte dingen…

In gesprek
Door het stuk wil Teatro KadaKen in gesprek komen met tieners, zoals ze dat eerder deden met Tisha (2012) en De Deconstructie Van Edsel K. (2009). Theater stelt de jongeren in staat om zich te identificeren met de zeer herkenbare dilemma’s die in het spel worden gepresenteerd. In dit stuk zijn belangrijke thema’s aandacht voor elkaar hebben, de keuzes die je maakt om gelukkig te zijn en de consequenties van de keuzes van ouders voor hun gezin. Enid en Orlando zijn Pluisje ergens in hun drukke leven kwijtgeraakt. Hoe heeft dat kunnen gebeuren? Hoe had het voorkomen kunnen worden? Wat had Newton zelf anders kunnen doen?

Informatie
De Ballade van Pluisje wordt gespeeld door Meliza Garmes, Verlon Donker en Benjamin Martis. Tekst en regie zijn in handen van Albert Schoobaar. Morgen en zaterdag gaat De Ballade van Pluisje in première in Skol Avasá Amador Nita. Begintijd is 20.00 uur. De voorstelling is geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar. Kaarten kosten 20 gulden en zijn verkrijgbaar bij Mensing’s Caminada. Voor meer informatie is Teatro KadaKen te bereiken via 5698417 of 5102568.

ActeursPluisje
Foto: Ariadne Faries

www.versgeperst.com