• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

danny de munkCURAÇAO – Het Jordaanfestival komt naar Curaçao. In Amsterdam en omstreken is het festival al tientallen jaren een begrip onder liefhebbers van Amsterdamse klassiekers als Willy Alberti, Tante Leen, Johnny Jordaan en Andre Hazes. Versgeperst.com sprak met hoofdact Danny de Munk.

De Munk laat tegenover Versgeperst.com merken dat hij er bijzonder veel zin in heeft. “Ik ben op mijn twaalfde begonnen en eigenlijk nooit verder gekomen dan België. Dus dit is de eigenlijk de eerste keer dat ik écht in het buitenland optreedt”, grijnst de zanger. Hij kondigt alvast aan dat hij de typisch Amsterdamse klassiekers niet zal negeren, maar meer nadruk legt op het levenslied, “dus een avond vol feest met een borrel in de hand en lekker meezingen.”

Succes
Shows van De Munk kennen sowieso een hoog meezinggehalte. En met succes: de 43-jarige zanger trekt uitverkochte theaters en concertzalen. Ook scoorde hij dit jaar een nummer 1-hit door het nummer ‘Tuig van de richel’ van rapper Lil’ Kleine te herschrijven in TV-programma Ali B. op Volle Toeren. Door het succes ligt er ook een nieuw album in de planning.

Rappers
In zijn eerste samenwerking met een hiphopper hield hij dus vast aan zijn eigen stijl, maar hij zou de eerste zanger niet zijn die na een lange loopbaan met rappers gaat werken. Reggaeband Doe Maar bracht vorig jaar een door bekende hiphoppers bewerkt album uit. Aan een dergelijk uitstapje waagt hij zich voorlopig niet. “Ik heb vorig jaar een aantal keer de Heineken Music Hall uitverkocht met 5000 man. Dan wil ik niet ineens een hele andere stijl gaan doen. Als ik steeds met een ander repertoire kom, wordt mijn publiek daar gek van en ik zelf ook. Ik richt me voorlopig echt op het levenslied, die eerlijkheid daarvan wil ik echt tot aan mijn kist uit blijven dragen zoals mijn voorbeelden dat ook deden”. De Amsterdammer noemt Willy Alberti, Johnny Jordaan en Andre Hazes.

Programma
Naast De Munk verschijnt ook Robert Leroy op de planken. Michel Bak treedt op als imitator van koning van het levenslied Andre Hazes. DJ Mickroxx draait de plaatjes aan elkaar. Het gebeuren vindt zaterdag vanaf 18.00 uur plaats op het strand bij Lions Dive. De entree bedraagt 10 gulden inclusief een gratis drankje.

6 reacties op “Een stukje Mokum in de Cariben met Danny de Munk”

 1. wens je succes toe, t gaat leuk en gezellig worden al die meezingers!! waar en wanneer????? hoe laat???

 2. Nou …
  Kunnen we onze lol op want dit wordt dan binnenkort een
  ..2e Costa de Lol met de bijkomende “Sjonnies en Tante Leens” brrrrrrrrrrrr
  Hoop dat dit slechts een 1-malige nachtmerrie is….

 3. Zullen wel veel lokale mensen heen gaan..

 4. Weet je waar ik me nu voor schaam……………….?
  Al die negatieve zeurende mensen, die nooit iets goed vinden en alleen maar kritiek hebben op anderen. Wees blij dat een nieuw management initiatieven neemt die heel veel mensen plezier doen.

 5. Nieuw management bij de restaurants van Lions Dive en je schaamt je meteen wezenloos.

  How low can we go ?

 6. Hi oke geweldig!!!
  wanneer en waar