• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

TheaterCURAÇAO – Stichting Julius Leeft! komt naar Curacao. Regisseur en initiatiefnemer John Leerdam brengt de komende dagen samen met acteurs, zangers en dansers de voorstellingen ‘Hoe duur was de suiker?’ en ‘Geniale Anarchie’. Radio Hoyer 2 sprak met Cynthia McLeod.

De cast en crew werken samen met lokale artiesten en medewerkers. De voorstelling ‘Hoe duur was de suiker?’ behelst verhalen over oude en moderne slavernij, gebaseerd en geïnspireerd op het boek ‘Hoe duur was de suiker?’ van Cynthia McLeod. ‘Hoe duur was de suiker?’ laat persoonlijke en politieke verhalen zien uit de tijd van de slavernij in de Nederlandse kolonie Suriname en in het Nederland van nu. Schrijnende en ontroerende verhalen. Verhalen die aansporen tot denken, tot actie en tot gesprekken voeren met elkaar over de huidige wereld.

Geniale Anarchie
‘Geniale Anarchie’ is gebaseerd op de verzameling columns van de Curaçaose schrijver Boeli van Leeuwen, die in het boek de ziel van de Curaçaose samenleving ontrafelt. Van Leeuwen, die enkele jaren geleden overleed, is onder meer bekend als auteur van ‘Rots der struikeling’.

Informatie
Hoe duur was de suiker? vindt plaats op 5 en 6 augustus om 20.00 uur in het WTC. Geniale Anarchie op 8, 9 en 10 augustus om 20.00 uur in het WTC. Naast de voorstelling wordt een concert gehouden op het Octagon Plein bij Avila Hotel door een groot deel van de cast uit de voorstellingen ‘Hoe duur was de suiker’ en ‘Geniale Anarchie’. Dit concert vindt plaats op 11 augustus om 19.30 uur in het Avila Hotel.

www.versgeperst.com