• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

indexCURAÇAO – Sonny Rollins kan wegens ziekte niet naar Curaçao North Sea Jazz kan komen. In plaats van Sonny Rollins zal nu een andere heel grote jazz legende optreden: Herbie Hancock. Pianist en componist Herbie Hancock geldt als een van de belangrijke namen in de hedendaagse jazz.

Hij werd in 1960 ontdekt door trompettist Donald Byrd, was onderdeel van Miles Davis’ Second Great Quintet en staat bekend als een van de belangrijkste architecten van het ‘postbop’-geluid.

Invloeden
Hancock blijft continu bewegen tussen akoestische en elektronische jazz en gebruikt ook veel invloeden uit de soul en funk. De laatste decennia is hij ontzettend productief. Hij won maar liefst veertien Grammy Awards, en zijn album River: The Joni Letters werd in 2008 zelfs verkozen tot Album van het Jaar in de algemene categorie, als tweede jazzalbum ooit. Hancocks laatste album The Imagine Project stamt uit 2010.

Band
Naar Curaçao brengt hij een band van ervaren muzikanten mee, met Vinnie Colaiuta op drums, Lionel Loueke op gitaar en James Genus op bas. Alle drie werkten zij al samen met een lange lijst artiesten uit verschillende genres. Maar ook als viertal hebben deze muzikanten een rijke geschiedenis en speelden al vele malen samen.

1 reactie op “Herbie Hancock vervangt Sonny Rollins op CNSJ”

  1. Potverdorie, dit kan toch niet!

    Het is hetzelfde alsof je Jacintha Constantia vervangt door Pik Pisas.