• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

FeestCURAÇAO – Stiching Goede Doelen Curaçao (GDC) is gestart met het project CURANDA. Volgens de stichting is het lastig voor studenten, die vanuit Curaçao naar Nederland zijn vertrokken voor een studie, weg wijs te worden in het Europese gedeelte van het Koninkrijk en wil hen daarom een handje helpen.

Het project biedt begeleiding aan studenten die zonder hulp van Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) naar Nederland zijn vertrokken voor een studie. Daarnaast staat CURANDA ook klaar voor studenten die wel via de SSC naar Nederland zijn gegaan.

Begeleiding
“SSC biedt alleen een basisbegeleiding voor wat betreft hun financiën en enkele andere formele zaken”, zegt de stichting. “Maar naar verluid, hebben zij geen tijd om de studenten verder te begeleiden terwijl dit wel nodig blijkt te zijn.” Volgens GDC is een project zoals deze nodig om te helpen te zorgen dat de studenten extra begeleiding krijgen tijdens hun studie zodat de uitval minder wordt. Daarom heeft GDC besloten SSC te helpen met de verdere begeleiding. Om de studenten gedurende hun studiejaren extra begeleiding te bieden is er geld nodig. In dit kader organiseert de stichting een groot feest waarvan de opbrengt gaat naar CURANDA.

X-it Party
Een aantal actieve jongeren binnen de GCD genaamd Exit Party Curaçao, hebben een concept bedacht:  X-it Party. Dit concept biedt studenten verschillende manieren aan die helpen bij de start van hun nieuwe leven. X-it Party gaat aankomende vrijdag op het dak van Pietermaai Mall Parking helemaal los. Onder andere dj Giovanni en de muziekgroep Tony Montana brengen het feest naar een hoogte punt.

Speciale actie
Kaartjes kosten voor studenten 45 gulden en voor niet-studenten 75 gulden, vipkaarten kosten 150 gulden. De tickets zijn verkrijgbaar bij Mensing’s Caminada, Tik-Tak Punda, BeepBeep Rio Canario. Morgen heeft de organisatie van de X-it Party een speciale actie op het Brionplein. Op het plein verkopen de jongeren van Exit Party Curaçao met verschillende artiesten als Randy Cordelia, Amos Balentien, Dibo Doran, Tony Castro, Dj Iski en Dj RO-1, kaartjes voor maar 20 gulden (dit geldt ook voor de andere verkooppunten). Meer informatie over dit initiatief kan worden opgevraagd via e-mailadres info@goededoelencuracao.com of xit@gmail.com.

www.versgeperst.com