• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curaçao North Sea Jazz FestivalCURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over zes weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Gladys Knight en Marc Anthony.

Gladys KnightZangeres Gladys Knight kreeg haar eretitel ‘Empress Of Soul’ niet voor niets. Ze was zeven toen ze al een talentenjacht won. Een jaar later richtte ze samen met haar broer, zus, neef en nicht de groep The Pips op. Later werd de groep in een iets andere samenstelling als Gladys Knight & The Pips getekend op het befaamde Motown-label. Vooral in de jaren ’60 en ’70 scoorden ze grote hits als I Heard It Through The Grapevine, Midnight Train To Georgia en Baby Don’t Change Your Mind. Eind jaren ’80 ging Knight solo verder. De Empress Of Soul heeft acht Grammy Awards op haar naam geschreven is in Las Vegas zelfs een theater naar haar vernoemd. De inmiddels 68-jarige Knight staat vrijdag 30 augustus tussen 19.15 en 20.30 uur op de Celia Stage.

Hij staat bekend als de bestverkopende salsa-artiest ter wereld. Zanger/producer/acteur Marc Anthony werd geboren in New York, als zoon van Puerto Ricaanse ouders. Al vroeg liet hij zijn stem horen als achtergrondzanger, maar zijn talent als Marc Anthonyperformer en componist schoven hem naar de voorgrond. In 1991 verscheen zijn eerste album When The Night Is Over, waaraan Tito Puente en Eddie Palmieri meewerkten, waarna hij Spaanstalige albums uitbracht. Eind jaren ’90 maakte hij de crossover naar een wereldwijd mainstreampubliek, toen zijn Engelstalige albums Marc Anthony en Mended, alsmede singles als I Need To Know en You Sang To Me, grote successen werden. Na de twee Engelstalige albums kwam hij weer terug bij zijn moedertaal en stortte hij zich weer meer op de Spaanstalige muziek. Anthony is geen onbekende op het Curaçao North Sea Jazz: vorig jaar trad hij op als onderdeel van de Sergio George All Star Salsa Friends. Hiervan is de documentaire Salsa Giants gemaakt die in april in première ging tijdens de tweede editie van het Curaçao International Film Festival Rotterdam. De sals-artiest staat vrijdag 30 augustus tussen 23.30 en 01.00 uur op de Sam Cooke Stage.

Foto Gladys Knight: gladysknight.com

www.versgeperst.com