• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De winter komt er aan! Gedurende vijf dagen zal Curaçao geteisterd worden door echte winternachten. ‘Krusa Laman’, een schrijverstournee van het literatuurfestival Winternachten, wat ook in Den Haag plaatsvindt, komt hierheen.


Van 12 tot en met 17 april strandt het literair hoogstandje neer in Teatro Luna Blou en Villa Maria. Internationale schrijvers als Yasmine Allas, Bas Heijne en Iman Humaydan vliegen naar Curaçao voor Krusa Laman. Lokale acteurs, schrijvers en artiesten als  Bòi Antoin, Roy Evers, Diana Lebacs, Shrinivāsi, Elia Isenia, Dennis Aalse, Dolce Música en Johnny Kleinmoedig dragen ook hun steentje bij gedurende de avonden.

Thema
Het festival staat in het teken van ‘A Sense of Belonging’. Dit wordt door de artiesten uitgediept door voordrachten. Kunstenares Frouwkje Smit, bekend door haar project ‘Walking 2gether into the future’, zal op vrijdag in Villa Maria  tevens een artistieke diashow presenteren van zowel bekende als relatief onbekende Curaoçaose kunstenaars.

Workshops
Op donderdag- en vrijdagavond worden er workshops georganiseerd voor middelbare scholen. Schrijfster Elodie Heloise is bezig met de voorbereiding voor zowel de scholen, studenten als docenten. Tijdens de workshops zullen de leerlingen zelf met het thema aan de slag gaan en materiaal aanleveren voor de expositie in de bibliotheek.

Taal
Twee subthema’s van het festival zijn ‘Kaminda rais kue tera’ en ‘Migratie en migratie in literatuur’. Ook hier zullen artiesten dieper op ingaan. De artiesten en schrijvers doen hun voordracht in hun eigen moedertaal. Om taalproblemen te voorkomen, wordt de vertaling in het Engels en Papiaments op een groot scherm geprojecteerd. De entree tijdens Krusa Laman is 10 gulden per avond.


2 reacties op “Winternachten op een tropisch eiland”

  1. Is er hiervan een printvriendelijke versie?

  2. Masha danki.