• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

MilkdropsCURAÇAO – Landhuis Bloemhof opent morgen de expositie ‘Milkdrops’ van kunstenaar Nelson González. De expositie wijdt zich aan het onderwerp borstvoeding dat als basis diende voor de interraciale communicatie, de binding tussen mensen en het fundament van de Curaçaose cultuur.

Zwarte vrouwen hebben generaties lang blanke kinderen borstvoeding gegeven. Via diverse hedendaagse kunstuitingen, drukt dit project historische rituelen en multidimensionale cultuuraspecten uit. De expositie maakt deel uit van het project van verschillende musea en stichtingen die de 150 jaar afschaffing van de slavernij vanuit een kunstzinnige invalshoek herdenken.
Milkdrops
Rituelen
Het bijzondere aan dit concept zijn de premissen van ‘reverse rituals’ waarin dit keer niet alleen de zwarte vrouw de blanke baby van borstvoedig voorziet, maar de blanke vrouw de zwarte baby de borst geeft. De eeuwen lange waardenpatroon wordt hiermee op contrasterende wijze uitgedaagd. Het concept is bedoeld om een diepzinnige situatie van een historisch en dagelijks ritueel uit te lichten en de toeschouwer bewust te maken van een raciaal geladen belevenis patroon.

Milkdrops
Op deze speciale dag zal ook het gelijknamige boek gepresenteerd worden waarin de ontstaans geschiedenis van dit unieke project is opgenomen. ‘Milkdrops’ schept en documenteert de sociale nexus van de vrouw die andermans kind de borstvoeding geeft.

Opening
De expositie Milkdrops wordt morgen door Lusette Verboom-Fairbairn, eigenaar van Gallery Alma Blou en voorzitter van Stichting Arte ’99Stichting Arte ’99, om 10.30 uur geopend in Landhuis Bloemhof. Kunstenaar González is ook aanwezig om zijn werk toe te lichten en zijn boek te signeren. Milkdrops is tot en met 15 augustus te bezichtigen. Het landhuis is van dinsdag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 14.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op de website van het landhuis of kan telefonisch worden opgevraagd via telefoonnummer 737-5775.

 

www.versgeperst.com