• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Gouden KalfCURAÇAO – De film ‘In het Niets’ over de Bijlmerramp in 1992 maakt kans op een Gouden Kalf. Dat laat regisseur Daniel Bruce weten. Dat meldt Novum. De korte film is geselecteerd voor het Nederlands Film Festival. “Dit is supervet”, reageert Bruce.

 
“We gaan kijken wat er gebeurt. Het belangrijkste is natuurlijk wat het publiek ervan vindt.” De van oorsprong Zuid-Afrikaanse regisseur legt momenteel de laatste hand aan de film.

Verhaal
In het Niets gaat over een oudere, Ghanese man die met een groep illegalen in de Bijlmer woont. Hij is depressief, maar wordt opgevrolijkt door een dertienjarig meisje dat ook uit Ghana komt en illegaal in Nederland verblijft. Het meisje is na het tragische vliegtuigongeluk in de Bijlmer spoorloos, waarna de man een zoektocht start. Het drama duurt 50 minuten.

Bijlmerramp
Bij de ramp op 4 oktober 1992 stortte een Boeing van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al neer op de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg in de Amsterdamse Bijlmermeer. Bij de ramp kwamen 43 mensen om het leven.

Project
De film is gemaakt in het kader van het One Night Stand-project van de publieke omroep, waarbij acht jonge filmmakers de kans krijgen een film te maken van 50 minuten. In het Niets gaat op 28 september in première in Utrecht en wordt later dit jaar uitgezonden door de NTR. Het Nederlands Film Festival gaat op 25 september van start met de première van Hoe Duur Was de Suiker over de slavernij.

Foto: filmfestival.nl

www.versgeperst.com