• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Jandino De RevueCURAÇAO – “Het zit vol energie”, riep komiek Jandino Asporaat gisteren tijdens een persconferentie via Skype in het Avila Hotel. Hij heeft het over zijn nieuwe show ‘De Revue’ waarmee hij begin augustus naar Curaçao komt. Volgens Asporaat is de show niet alleen energiek, maar ook spetterend, hilarisch en ontroerend.

Vanaf een groot scherm kijken we naar de bekende glimlach van de Curaçaoënaar. Hij heeft het eigenlijk heel druk met de voorbereidingen van zijn huwelijk. Bij het woord trouwen kijkt de pers hem vragend aan. Maar het gaat eindelijk gebeuren, over ongeveer een week geeft hij het ja-woord en hart aan zijn vriendin/verloofde met wie hij al zeventien jaar samen is.

JudeskaJudeska
Maar we gaan voor even terug naar de show. Voor Asporaat is het de eerste keer dat hij gaat optreden op het Octagonplein van het hotel. Uiteraard willen we weten wat Judeska ervan vindt dat ze naar Curaçao komt. “Judeska heeft er zin in!”, zegt Asporaat. “In Nederland is Judeska een enorme hit. Een paar maanden terug was ik met haar in Suriname waar ze een supergrote hit is geworden. Ik weet zeker dat zij hier één van de hoogte punten gaat worden tijdens de show. Kijk, als je mij misschien niet grappig vindt, koop dan gewoon een half kaartje en kom tijdens de opkomst van Judeska!” Kan Judeska FC KIP wel een paar dagen missen? Hierop antwoord Asporaat dat zodra Judeska werk kan ontwijken, ze dat ook zeker doet. “Als je Judeska nu naar Afghanistan zou sturen voor een missie en ze hoeft niet achter de balie te staan. Nou, geloof me maar dat ze bermbommen gaat opgraven.”

‘Je moet gewoon grappig zijn’
Asporaat heeft tot zijn elfde op Curaçao gewoond en is daarna verhuisd naar Nederland. In Nederland en in het buitenland heeft hij shows neergezet. Is de druk voor een show hoger als hij op Curaçao is, het land waar hij is geboren? “Druk zet je op jezelf want je wilt het heel goed doen”, zegt de komiek. “In Nederland geniet ik al een tijd van liefde en succes en de mensen gunnen het mij. Het gaat ontzettend goed met mij in Nederland, Jandino De Revuemaar dat wil je dus ook laten zien in het land waar je vandaan komt. Je wilt eigenlijk in één keer alles geven, maar een goede vriend heeft mij het advies gegeven om gewoon mezelf te zijn. Dat zou dan voldoende moeten zijn, maar ik wil het gewoon graag heel erg goed doen op Curaçao”, vertelt Asporaat verder. Volgens hem voelt hij wel een druk en die brengt hij zelf. “Wat wel zo is, we kennen onze Antillianen en je moet gewoon grappig zijn. Als je niet grappig bent, donder dan maar op!  Ja, zo zijn wij nou eenmaal”, zegt hij lachend. “Bij de Nederlanders krijg je nog een beleefd applaus ook al ben je niet grappig. Maar bij Antillianen, nou niet echt. Ik ga niet zeggen dat ze een moeilijk publiek zijn, ze zijn wel kritisch. Maar als ze je liefde geven krijg je daar een hoop van, dus ik vind het wel spannend om terug te komen.”

Een feestje!
Wat gaat de ‘Revue’ passeren? “Heel veel energiek en grappen, mooie verhalen, ik ga zingen en kom met typetjes langs zoals Judeska. Ik neem ook een drummer en pianist mee. Ik ga er wederom een feestje van maken. Gewoon slopen die handel! Er is geen dak op het plein, maar ik kan je vertellen dat het dak er toch vanaf gaat!”

Tickets
Jandino Asporaat staat met zijn show De Revue op 9 en 10 augustus op het Octagonplein van het Avila Hotel. De aanvang is vanaf 20.00 uur. Kaarjes kosten 65 gulden (exclusief ob) en zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Mensing’s Caminada en het Avila Hotel. De show is uitsluitend bestemd voor personen vanaf zestien jaar.

Persconferentie Jandino, De revue

www.versgeperst.com