• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Green ForceCURAÇAO – Milieu- en recyclingsbedrijf Green Force meldt dat zij vaak glas aantreft in het recycling center in Zeelandia. Volgens Green Force is afgelopen week wederom glas in de container gedumpt. “Dit heeft Green Force meerdere uren gekost om al het glas weer te verwijderen”, zegt oprichter Timo Brouwer.

“Dit is een groot probleem aan het worden en kan ten koste gaan van het gehele recyclingsproject op Curaçao”, gaat Brouwer verder. “Green Force heeft niet de middelen en tijd om iedere keer dit soort materiaal er tussen uit te moeten halen.”

Geen glas
De milieuorganisatie attendeert de mensen er dan ook op dat glas, dat terechtkomt in deze bakken, niet gerecycled wordt. “Green Force recycled geen glas en gaat dat ook niet doen. Als men glas wilt recyclen, dan kunnen zij dit wegbrengen naar de inzamelingspunten bij verschillende benzinepompstations. Bij het recycling center Zeelandia kan men plastic doppen, plastic flessen van het type plastic nummer 1 (PET), aluminium blikjes en plastic flessen van het type 2 (HDPE of PEAD) deponeren.

glas

4 reacties op “Green Force: geen glas in recycling center Zeelandia”

 1. Nog steeds wordt er op grote schaal vuil gestort op b.v. Hato, terwijl die stortplaats toch 10 talle jaren is gesloten. Overigens, ondanks alle publiciteit wordt op grote schaal niet meer nodige spullen (vuil) gestort op alle met een auto bereikbare plaatsen op Curaçao.
  Toch moedig van Timo Brouwer om zo’n project te beginnen.

 2. Misschien een idee daar eens een keer mee te beginnen

 3. Had dit bedrijf anders verwacht!

 4. Tja toeristen weten niet dat glas hier niet wordt gerecyceld.. Had je een beetje kunnen verwachten..