• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

FinalArtworkTulaTheRevoltCURAÇAO – De film Tula The Revolt levert direct na de red carpet premiere van donderdag op Curaçao nu al uitverkochte zalen op. Dat melden bezoekers die gisteren achter het net visten om de voorstelling te bezoeken, aldus Caribisch Netwerk.

De premiere op Curaçao trok meer dan 500 bezoekers, waaronder ook de hoofdrolspelers uit de internationale cast. Tula The Revolt vertelt het waargebeurde verhaal van Tula, een slaaf onder het Nederlands regime op Curaçao in 1795 die een opstand begint tegen zijn onderdrukkers en dat uiteindelijk met de dood bekoopt. Tula is een Curaçaose volksheld en staat symbool voor vrijheid en gelijkheid.

Drie zalen
De film werd tijdens de red carpet premiere in drie afzonderlijke zalen getoond. Speciaal voor deze lancering van de film op het eiland, waar de film ook is opgenomen, waren de hoofdrolspelers Obi Abili (Tula), Natalie Simpson (Speranza) en Paul Bazely (Louis) uit Engeland overgevlogen. Bij de premiere, die bijna uitverkocht was, waren ook de tweede plaatsvervangende Gouverneur en de directeur-generaal van de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst, Henk Brons, aanwezig. Beiden spraken na afloop lovend over de film.

Educatief programma
Ook de lokale media heeft de film positief ontvangen en er hebben zich volgens de organisatie al bedrijven en instanties gemeld die graag de film in een educatief programma beschikbaar willen stellen voor op scholen. Tula the Revolt ging eerder deze maand in Nederland in premiere en draait nu in de Nederlandse, Curaçaose en Arubaanse bioscopen.

13 reacties op “Tula The Revolt op Curaçao nu al uitverkocht”

 1. Heb de film gezien, maar spijt me zeer……………….zal best een mooi verhaal zijn, wellicht ook wel een triest verhaal voor Curacao…………..doch de film is werkelijk ‘Total crap’.
  Het is een onsamenhangende verzameling van leuke beelden. Totaal geen idee wat, waar en waarom iets gebeurt of is gebeurd.

  Mijn advies aan de makers: Huur een goede voice over en maak er een leuke documentaire van, wellicht dat iemand er dan nog iets van snapt.

 2. Slavernij is nooit goed te praten.
  op geen enkele manier kan je dit rechtvaardigen.
  maar er wordt wel altijd met een gekleurde bril naar de europeanen gewezen.
  wanneer komt het besef eens dat slavernij in afrika en azie is ontstaan.
  de europeanen liepen in berenvellen rond, toen was er al een giga slaven handel.
  ook in het midden oosten was dit gewoon.
  De afrikanen vielen dorpen binnen en maakten mensen tot slaaf, die werden voor een paar knikkers verkocht aan de europeanen, die in de west daar gebruik van maakten op een smerige manier.
  Maar vergeet niet dat er in europ amper slaven gehouden werden.
  die werden te duur bevonden.
  Want in europa had men knechten die net genoeg konden verdienen om niet aan de honger dood te gaan.
  deze kenchten waren ook een soort lijfeigenen, die niets over hun eigen leven konden zeggen.
  De kerk en de adel spanden samen om dit systeem in stand te houden.
  dit systeem is pas 100 jaar geleden een beetje verandert.
  Nu in deze zogenaamde beschaafde tijd zijn er in het midden oosten en indie nog steeds slaven werkzaam.
  Nog steeds wordt er gehandelt in slaven voor prostitutie of huishouden.
  Een bepaalde groep wil van NL of euroopa herstelbetalingen.
  Vraag: wie moet betalen en wie krijgt het geld?
  De daders en slachtoffers liggen al 100 jaar in hun graf.

 3. Wat een giller. Tula heeft vrijheid en gelijkheid gebracht voor Curacao. Wat voor vrijheid en gelijheid genieten jullie?? Sinds 30 Mei 1969 is jullie vrijheid en gelijkheid foetsie.Over and out. Jullie hebben de blanke MACAMBAS (Nederlanders) overvallen en weggejaagd, jullie hebben enkele domme onervaren op macht beluste figuren blindelings gevolgd, de gehele binnenstad van Willemstad in lichterlaaie gezet. En jullie hebben de overheidsroer zelf in handen genomen. De donkerste pagina in de Curacaose geschiedenis. Jullie hadden de MACAMBAS niet meer nodig Het resultaat??? Criminaliteit, losbandigheid, roof, drugs, normen en waarden bestaan niet meer bij jullie, geen respect meer, en vooral………..het “ANALFABETISME” tiert welig. Dingen die Curacao vóór 30 Mei 1969 nooit ofte nimmer gekend heeft. Jullie zijn nog steeds slaven, ja, slaven van de domheid, want jullie willen de vrijheid door onafhankelijkheid, terwijl jullie niet eens weten wat onafhankelijkheid inhoudt. Jullie weten in het geheel niet wat onafhankelijkheid eet en drinkt. Jullie worden bedrogen terwijl jullie erbij staan, terwijl jullie met open ogen erbij staan. Maar ja, met open ogen staan wil nog niet zeggen dat jullie “wakker” zijn. Schijn bedriegd. En stellig, ja, stellig zullen de onafhankelijkheid verzonden krijgen, al is het met de post. Alleeen de postzegels moeten nog erop geplakt worden. Nederland heeft genoeg van jullie, ze zijn het beu. Dan zijn jullie net als Santo Domingo, Haïti, Cuba, en andere landen en eilanden die NIET wilden horen, maar wijze raad in de wind slaan.Jullie “HOREN” wel, maar jullie “LUISTEREN” niet. That’s the problem.

 4. @Vito, Ik begrijp wat je wilt zeggen, maar de term volkerenmoord dekt de lading niet. Dat is jammer, want het doet afbreuk aan het punt dat je maakt.

  Genocide (of volkerenmoord) is een oorlogsmisdaad die verboden is volgens het internationaal recht. Onder genocide wordt tevens massamoord verstaan, als deze het gevolg is van xenofobie.

  De Verenigde Naties namen in 1948 het Verdrag inzake de voorkoming en de bestraffing van genocide aan, waarin genocide wordt verboden. Deze conventie definieert in artikel 2 genocide als:

  ‘een van de volgende handelingen, gepleegd met de bedoeling om een nationale, etnische, godsdienstige groep, dan wel een groep, behorende tot een bepaald ras, geheel of gedeeltelijk als zodanig te vernietigen: ‘het doden van leden van de groep; het toebrengen van ernstig lichamelijk of geestelijk letsel aan leden van de groep; het opzettelijk aan de groep opleggen van levensvoorwaarden die gericht zijn op haar gehele of gedeeltelijke lichamelijke vernietiging; het nemen van maatregelen, bedoeld om geboorten binnen de groep te voorkomen en het gewelddadig overbrengen van kinderen van de groep naar een andere groep.’

  Is dit in Sebrenica en Indonesie gebeurd?

 5. Het geeft geen zin om te discussieren met mensen die niet willen weten en alles ontkennen/ goedpraten.
  Ontken en praat goed wat je wilt maar zulke mensen worden zeker geen vrienden van mij. Ik hou een beleefde afstand.

 6. Die warheit , zit een boel warboel te verkondigen…lijkt mij.

 7. @Vito, ik heb een ydk nog nooit excuses horen zeggen hoor.. ze maken wel van alles kapot in je huis.. en waarom bieden de politici van Curacao dan geen excuses aan als jullie dat geleerd hebben?

  En welke Nederlanders in Sbrenica hebben daar mensen vermoord?

  En de volkerermoord in Indonesie was er nadat de hollanders waren weggegaan en er honderden duizenden mensen werden afgemaakt door de indonesiers zelf!!

 8. Warom blijft NL’ers hun werkelijke historie steeds niet herkennen en erkennen dat het zo is geweest. Ze hebben zich schuldig gemaakt aan volkerenmoord in Indonesie en Sebrenitia en blijven dat steeds ontkennen. Bas heeft het weer die Gerrit Schotte die alles heeft weg genomen. Die moet voor je Curacaonaars laten. Daarmee bedoel ik het niet goed te praten wat hij gedaan heeft. Dat moet je overlaten aan het Curacaosevolk. Er is in het verleden ook veel goud geroofd uit de Kolonie Suriname. Laten wij niet vergeten de zilverenvloot van PIet Heyn. Die liggen hier allemaal te verroten de kelder van de Staat der Nederlanden. Ik heb niks tegen de nieuwe Hollanders maar ze hebben iets goed te maken uit hun donkere verleden van hun voorouders. Per slot hebben wij van Nederlanders geleerd dat je excusses moet aanbieden als je iets fout hebt gedaan of spijtoptant bent.

 9. Warheid, ik weet niet wat er van je verhaal waar is, maar je beschrijving van de nieuwe sjon is een exacte beschrijving van Gerrit Schotte (alles weggenomen, geschiedenis vervalst).

  Als dat ons 150 jaar afschaffing van de slavernij gebracht heft zijn we weinig opgeschoten.

 10. Mensen die na de premere naar deze film gaan hebben wel het voordeel dat ze de onvermijdelijke Bea Moedt niet tegenkomen, die alle bioscoopgangers afgelopen donderdag hinderlijk fotografeerde.

  Bea maakt zich erg druk om de rechten van de foto’s die zij maakt, maar wellicht kan ze ook even vragen aan haar objecten of die wel gefotografeerd wensen te worden?

 11. @Johnnie Nationaal Archief is vol leugens. Staat er ook bij dat vele van de blanke sjons uit St.Domingue (Haiti) gevlucht waren en toen ze op Curacao kwamen hebben ze de echte Duitse, Oostenrijkse en Spaanse sjons vermoord? En deze sjons waren getrouwd met de donkere Indianen. En ze hebben alles van deze mensen genomen. Spanje, Duitsland, Oostenrijk, heel Europa weet ervan. En de nieuwe sjons vervalsten de echte geschiedenis van Curacao. Tula is de naam van een groep Indianen in Mexico. Tula is ook een adellijke achternaam in Spanje. Want de Spanjaarden trouwden ook met de Indianen. Tula bestond nooit of is hij misschien Toussaint l’ Ouverture van Haiti die de zwarte en blanken slaven vrij maakten en de blanke slaven vluchtten naar Curacao en daarom hebben ze die vreemde achternamen die nergens te vinden zijn alleen op Curacao en in Santo Domingo (ex-Haiti).

 12. Leuk, wordt in het educatie programma ook besproken hoe de mensen als handels waar verkocht werden door hun eigen mensen?

  Wordt ook besproken dat iedere vrije slaaf de mogelijkheid werd/is geboden om terug te keren naar afrika met passage? Dit is ook te vinden in het national archief op Curacao even wat zoeken en navragen maar het staat er wel degelijk.

 13. Lees Ezekiel 35 en 36.
  Honderd jaren geleden
  was Curacao een Duitse kolonie