• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

gay kissCURAÇAO – De organisatie Curaçao Gay Pro (CGPro) kleurt eind september het eiland roze. Dan staat het allereerste Curaçao Pride op het programma. Het evenement moet de emancipatie van homo-, bi- en transseksuelen bevorderen. Naast feestelijke elementen vraagt een manifestatie aandacht voor seksuele diversiteit.

CGPro toont zich ambitieus. Naast de komende Pride, van 25 tot en met 29 september, zijn er ook plannen voor een carnaval gericht op Caribische homoseksuelen in februari en een Caribische Gay Pride in mei 2014, waarmee het eiland meer bezoekers uit de regio hoopt te trekken.

45 reacties op “Eerste Gay Pride op Curaçao in september”

 1. @ f. art, Je constateert een zogenaamde geboortegolf… dus je ziet niemand sex hebben toch?

  nee dit zijn de constanteringen van mij maar van de gynecelogen. Jawel achter op de parkeerplaats bij colon waar ik de auto heb geparkeerd. Als ik uw reactie lees geloofd u echt in de onbevlekte ontvangenis?

 2. Nou ik vind het wel gezellig!! Hoe je het went of keert het is een gezellig event zonder geweld en aggressie en iedereen is welkom.. of je nu he, ho of bi bent.. of je donker of blank bent.. Iedereen is welkom! Ook de anti-gays zijn welkom om langs te komen dan zien ze van zelf wel hoe gezellig het is!

 3. Whauw,wat een reaktie’s,ik dacht dat we veel toleranter waren wb dit onderwerp!Laat een ieder in zijn of haar eigen waarde,respecteer een ander,hoe dan ook,geldt ook voor huidskleur,religie en geaardheid!Beter deze groep mensen(voor mij zijn ze niet anders) dan de YDK die steelt en rooft onschuldige mensen!@Sheila,helemaal mee eens!Velen van die mannen hebben een groete mond to gay’s maar ‘s avonds wat anders lusten,stelletje hyprocrieten!

 4. Volgens mij past Campo Allegre, het houden van veel by-sides, buitenechtelijke kinderen, tiener moeders etc ook niet echt in het concept van de bijbel.

  Dan heb ik het nog niet eens gehad over corruptie, misbruik van eigendommen van de werkgever (telefoon, auto etc), slapen onder werktijd, diefstal van eigendommen van de werkgever etc etc

  Dus wanneer de intolerante figuren alhier daar eens over zouden fulmineren………wellicht dat ze dan iets meer recht van spreken hebben.

  Aan de andere kant, het hele verhaal van de bijbel bij een ander door de strot duwen is ook niet echt netjes. Prima dat jij in dat verhaal gelooft, maar anderen doen dat niet. Hou daarom je geloof voor je zelf en probeer niet een ander jouw geloof op te dringen.
  Wanneer 2 mensen van elkaar houden dan is dat prima en wanneer ze toevallig van dezelfde sekse zijn dan is dat nog steeds prima.
  Wie ben JIJ om daar een negatief oordeel over te vellen ?
  Wie ben JIJ dat je denkt dat JIJ de waarheid in pacht hebt en dat JIJ mag bepalen wat wel of niet mag ?

 5. @Ikke,

  Je constateert een zogenaamde geboortegolf… dus je ziet niemand sex hebben toch? Het is en conclusie. Los gezien van dat, kan je die vergelijking niet maken met een gay parade, want als er iemand vader of moeder wordt en beweert dat diegene homo of lesbie is, dan klopt er iets niet denk je wel??

  @Mallootmail.com

  Ik heb vaker condooms zien liggen, maar wilt niet zeggen dat ik de gebruikers heb gezien tijdens de werkelijke daad.

  En begin ajb niet over de kleine meisjes etc, want we weten allemaal dat de grote gevallen van kinderporno veelal vieze oude mannen zijn met kleine jongentjes. Sex met minderjarigen is sowieso not done!! Als daar nog een discussie over moet gaan, dan hebben we ergens een pedofile onder ons midden.

 6. Stellen dat hetero’s geen eigen ‘heteroparade’ hebben, is een beetje flauw, wat ik denk toch dat je carnaval welgevoegelijk een heteroseksueel festijn noemen kunt. Ik heb er zelf een afkeer van, maar dat zal aan mij liggen. Toen ik in Amsterdam woonde, nog geen 20 meter van de gracht af waar de gay-parade langskwam, ben ik niet wezen kijken. Ik herinner me nog dat op AT5 een homoseksuele man geïnterviewd werd en hem gevraagd werd aangaande zijn mening over de gay-parade. Hij zei dit: “Ik heb er weinig woorden voor over: onsmakelijk en stigmatiserend voor homoseksuelen zoals ik.” Ik was het van harte met hem eens. Maar lieve vrienden, dat andere feest, dat heteroseksuele feest, de Carnaval. Is dat niet even onsmakelijk? Ik vind van wel. Daarom blijf ik gewoon thuis. Wil ik Carnaval verbieden, of een gay parade? Welnee. Ik hoef het gewoon niet te zien. Aan allen dus die een hekel hebben aan dit soort feesten: We hebben dezelfde mening, maar daarin ligt geen enkele grond om homoseksuelen te haten. Aan allen die Carnaval fantastisch vinden en een gay-parade evenwel veroordelen: flauw hoor, gun toch eenieder zijn/haar feestje. Thuisblijven is een optie. Dat heeft niets met haat te maken, wel met smaak. En gelukkig valt over smaak te twisten. Dat doen wij beschaafde mensen met woorden…

 7. F.Art, volgende keer beter kijken.. kijk maar bv op het militaire begraafplaats waar je na carnaval vele gebruikte condooms kan vinden.. en idd de vele meiden die 9 maanden daarna een kind krijgen.. en pedofilie op het eiland tiert ook.. en dan nog politie die oude vieze ventjes moeten weghalen bij middelbare scholen.. de vele ydk mannen die liever bij een snek hangen ipv voor hun kinderen en vrouw zorgen.. de vele jongeren die overvallen en moorden plegen..

 8. Het is weer zover mensen die altijd de mond vol hebben over discriminatie en respect en de makambas. Zijn hier gewoon bezig om een hele groep te discrimineren en dat op een respectloze manier.

  Voor een trio met 2 vrouwen dan staan ze jullie in de met de broek op de knieen dat is dan geen probleem.

  shame you, jullie mogen eigenlijk nooit meer de woorden discriminatie en respect in de mond nemen.

  @ f. art hoe kun je de geboorte golf elk jaar in november (9 maanden naar de carnaval) verklaren, zeker onbevlekte ontvangenis?

 9. Een quote uit de Bijbel: wie vrij is van zonde werpe de eerste steen. Aangezien de meesten hier dit niet zijn, moeten zij vooral hun mond dichthouden! En by the way… als we dan toch over de Bijbel cq het Geloof hebben. Verantwoording leg je af aan het einde bij die zgn Poort en niet tegenover small narrow minded mensen hier op Aarde.

 10. @sander –> jij bent echt een topgozer (heerlijk jou reacties altijd)

  Wat zijn we f*cking hypocriet bezig mensen. Laat gay’s lekker hunzelf zijn. Ik vind het frapant dat de mensen die de bijbel niet naleven er bij dit soort onderwerpen het toch aanhalen. Hoe hyprociet ben je dan? De spreekwoordelijke splinter in andermans ogen wel zien en de balk in eigen oog niet zien. Voor het geval jullie ogen ergens zit waar de zon niet schijnt, met (zomer)karnaval zie je vollop gay’s so what’s the issue for them to have their own party? En laten we aub ophouden met doen alsof curacao besmet wordt door nederland. Alles wat god verboden heeft gebeurt hier op dit eiland. En juist door mensen die alles een taboe willen houden, worden bepaalde dingen niet bespreekbaar gemaakt.
  Daarom lopen er genoeg mannen/vrouwen rond die nog niet uit de kast zijn gekomen.
  Dit is ook een oorzaak waarom er zoveel tienerzwangerschappen zijn. —> anticonceptie is bij de meeste ouders totaal niet bespreekbaar(nan ta prefera wak e 4/5 nietunan ora nan yu ta sigi fiesta ayabanda)
  Gehandicapte kinderen –> worden vaak angstvallig binnen gehouden, waardoor ook hun zelfstandigheid of ontwikkeling niet bevorderd wordt.
  Dus laten we aub ophouden deze mensen te beperken in hun doen en gewoon zichzelf laten zijn.

 11. etienne Sambo, op 14-07-2013 om 19:40 schreef: Een donker gekleurde mens in een blanke gemeenschap is ook een ‘rarigheid’ volgens jouw theorie.

  Etiennne,

  en weet je waar ik niets dan respekt en medeleven voor zou hebben ?

  Een Joodse, Homosexuele, Donker gekleurde man op Curaçao
  (en een echte Pechvogel is ook nog Blind, Doof, heeft Epilepsie, is 85, en wordt iedere week beroofd door een 15-jarige)

 12. Zo jammer zijn sommige opmerkingen die ik hier lees. Jammer dat in 2013 nog steeds de tollerantie grens zo ontzettend laag ligt. En dat er zoveel haat zit, in sommige reacties……..laat een ieder toch leven zoals hij/zij wil, zolang als er niemand kwaad mee gedaan word. Ik bedoel, hebben jullie persoonlijk last van gay’s. Worden jullie persoonlijk lastig gevallen of gestalkt door hun?? En waarom word er altijd hard geroepen over 2 mannen die zoenen, dat dat smerig is maar zodra 2 vrouwen zoenen is dat hot…….Zucht……..een discussie zonder einde in zicht……..:(

 13. Allereerst: Hartelijk gefeliciteerd HLTB met de eerste Gay Pride Curacao!
  Ten tweede: alle levende dingen kennen homo seksualiteit, noem t de manier van de natuur on just bevolking in de perken the houden. Homofobie komt echter alleen bij de mens voor, due wat is onnatuurlijk.
  Ten derde: @lokoloko: pedofielie, vooral op Curacao, treft minderjarige meisjes. Veel ‘vieze, oude’ mannetjes houden wel van een jong besje, dit valt ook duidelijk terug te zien onder de hoge hoeveelheid tienerzwangerschappen op t eiland.
  Ten vierde: wat bereft ‘paraderen’ van de homoseksualiteit d.m.v. een Gay Pride parade; kortzichtige opmerkingen zoals hier gemaakt maken duidelijk dat een gelijke voet nog niet bereikt is. Bovendien, niemand heeft ooit gezegd dat een Hetero Parade niet mag, dus wat let je?

 14. @mallotmail.comt,

  Ik weet niet welk carnaval jij gaat, maar ik heb niks aan sex gezien in of rondom de parade….

  En je opmerking over de bijbel…. die had ik eerste instantie er niet bijgehaald, dus die mocht wat mij betreft ook wel achterwege laten.

  Gelijk behandeld willen worden, betekent je op die manier gedragen. Dus doe gewoon lekker normaal en dan doe je al gek genoeg.

 15. lokoloko, op 14-07-2013 om 13:54 schreef: Wel is het zo dat de meeste pedofielen op jongetjes jagen en dus homo’s zijn.
  Homosexualiteit is een genetische afwijking, net zoals bijvoorbeeld Down syndrome.

  -Er zijn ook pedofiele vrouwen die op jongetjes jagen.
  -Lesbiennes zijn ook gay/homosexueel.
  -Homosexualiteit is Niet een genetische afwijking.

  Homosexuelen doen zo overdreven, Juist Omdat het niet volledig geaccepteerd wordt.
  Persoonlijk vind ik homo’s vaker prettigere mensen dan hetero mannen.

  Ongelooflijke viespeuken en griezels heb je bij beide varianten, en dat zijn types die er Niet voor betalen.

 16. @lokoloko: Een donker gekleurde mens in een blanke gemeenschap is ook een ‘rarigheid’ volgens jouw theorie. Moet ‘ de samenleving’ daar ook tegen beschermd worden?? Moeten donker gekleurde mensen ook in ‘clubjes’ leven? Mogen zij geen deel uitmaken van de samenleving omdat zij toevellig een andere huidskleur hebben? Wat denk jij Lokoloko??

 17. Sommige mensen leven hier nog in de middeleeuwen dat blijkt wel, ook de bijbel wordt het theater weer binnen gesleurd, nou als men op Curaçao volgens de bijbel bestraft zou worden dan gaat zo ongeveer 3/4 hetero naar de hel, dus laat me niet lachen.

  Afwijking, ziekte en hersenkronkel lees ik, Jullie zijn fossielen die nooit eens wat verder hebben gekeken en vooral niets meer hebben geleerd, dan wat en waar jullie jezelf veilig bij voelen.

  Leven en laten leven, ter ondersteuning van de voorstanders, jongens laat maar, tegen zoveel ronduit stomme vooroordelen en vastzittende hersenen daar kan je niet tegen op, het is zo goed als verspilde moeite om gehersenspoelde onontwikkelde mensen iets bij te brengen. Alsof Gay zijn op Curaçao iets nieuws is, nou dan heb ze goed lopen slapen als je men dat anno 2013 nog denkt.

  Sommige mensen moeten eens wat meer buitenkomen en eens echt goed om zich heen kijken.Ik hoop dat de gay parade een succes wordt, zo lang iedereen maar van elkaar houdt vind ik het prima.

 18. Dumpen die handel in de Noordzee.

 19. Weet je wat de Homo’s doen tegen de wil van God gaan en oneerbiedig zijn, oor kussen des Duivels.

 20. Het was wijlen Homo minister Diedrich van de Pvda, die de wet voor het homohuwelijk indiende, hoe anders, vrijheid blijheid. Nu zit hij/zij in New York in een denktank om het homohuwelijk overal ter wereld mogelijk te maken. Curaçaoënaars pikken dit niet. God will punish us all!

 21. Dat krijgt je als wij Europa omarmen, go to Hell!

 22. @Sander & Lynn: Ik zie homo’s niet als een bedreiging voor mij persoonlijk, integendeel. Hoe meer flikkers des te meer vrouwtjes beschikbaar. Wel is het zo dat de meeste pedofielen op jongetjes jagen en dus homo’s zijn. Wel degelijk een gevaar voor de jeugd.
  Homosexualiteit is een genetische afwijking, net zoals bijvoorbeeld Down syndrome. Ik heb niets tegen mensen met een afwijking, maar de gemeenschap moet wel beschermd worden.
  Wat mij stoort is het in het openbaar tentoonstellen van hun kunstjes. Dat vind ik walgelijk. Doe zulke dingen in besloten kring, thuis of in jullie clubjes. Waarom moeten jullie zo nodig op straat pronken met je rarigheden? Mij maak je niet wijs dat het normaal is.. Waarom met het zo publiekelijk gevierd te worden, en dan anderen aanmoedigen om vooral homosexualiteit te proberen.
  Het getuigt van een zieke geest. Er is een kronkel teveel of te weinig in de hersenen.

 23. @f.art, tijdens carnval hebben heterosekseuele stellen seks op straat.. dat is normal?

  en waarom zijn er zoveel plekken met kamertjes per uur? die zijn voornamelijk voor getrouwde mannen met hun mistresses.. ja volgens mij mag dat niet can de bijbel

 24. Art en Lokoko:
  Als je een beetje verdiept in moeder natuur weet je dat in de dierenwereld waaronder de apen, homosexualiteit doodnormaal is. Of hebben deze dieren allemaal een afwijking?
  Wat een arrogantie dat jij bepaalt wat niet normaal is en welke voor rechten daar bij horen. Dat een blinde of iemand met epileptische aanvallen geen rijbewijs mag hebben, lijkt me toch duidelijk. Die persoon is dan een gevaar voor de samenleving. Wat een vergelijking…..

  Ze bestaan dus echt, mensen die menen dat de bijbel letterlijk moet worden genomen (waarschijnlijk nooit gehoord dat het grotendeels verzonden is..) Prima hoor, maar heb u naasten lief en wie ben jij om te bepalen wat wel of niet normaal is? Ik vind jouw denkwijze niet normaal maar ik roep toch ook niet dat je geen rechten hebt of nog erger een afwijking…..

 25. Hypocrieten.
  Praat eens met de baliemedewerkers van KLM op Curacao.
  Die kunnen jullie precies vertellen hoeveel zogenaamde hetero YDK mannen en vrouwen
  naar Amsterdam vliegen voor de Amsterdam Gay Parade.
  Onder het mom van allerlei smoesjes: werkbezoek,familiebezoek enz.

 26. Zolang er geen tollerantie en respect is voor elkaar, zal er geen vrede zijn. En ik associeer “besmet met ziekte/pest” met maar een woord en dat is HAAT………HAAT is de grootste ziektekiem die een mens met zich mee kan dragen………..

 27. @Art: laten we vooral niet uitgaan van het idee dat iemand anders te beslissen heeft over de manier waarop twee (of meer) mensen met elkaar willen samenleven. Art mag doen wat hij wil en daar mag een ander ook niets aan veranderen. De overheid is een huwelijksgestapo. Waarom accepteren wij dat de overheid zich bemoeit met privé kweswties?

 28. Weet je Lokoloko en Art, dat mensen die het moeilijk vinden om met homo”s om te gaan.
  vaak zelf met hun gevoelens worstelen over hun sexuele identiteit.
  mensen die puur hetero zijn vinden homo”s geen bedreiging….
  daar is onderzoek naar gedaan en een bewezen feit.

  ongeveer 5% van de mensen zijn linkshandig, deze werden vroeger gedwongen om toch met de rechterhand te schrijven vooral op katolieke scholen.
  daar zijn ze van terug gekomen, mensen mogen nu gewoon met hun linkerhand schrijven.
  dat was ouderwets toen.
  ongeveer 5 a 10% van de mannen en vrouwen zijn homo.
  dat mag nog steeds niet van de kerk, die moeten in de kast blijven en een leven leiden dat voor die mensen niet volwaardig is.
  gelukkig heeft de kerk in het heden geen macht meer en kunnen/mogen deze mensen in ontwikkelde landen met elkaar trouwen en het leven leven dat ze prettig vinden.
  Dat heet vooruitgang….

 29. Op zich geen problemen met homoseksuelen, maar ze doen in dit soort gevallen zo ongelofelijk overdreven. Ze willen altijd als gelijke behandeld worden, ondertussen komen ze wel altijd met dit soort vulgaire parades etc. Als ze als gelijk behandeld willen worden, act normal!

  Hetero mannen en vrouwen moeten voor vulgaire showtjes (tegen betaling) ergens naartoe. En laten we ajb geen vergelijking maken met carnaval. Dus een gay pride heel leuk, maar houdt het lekker binnen de deuren.

  Succes verder met gelijke rechten, Zimmerman in Amerika is vrijgesproken, dus een zwarte homo in de US moet extra vechten voor zijn/ haar rechten.

 30. Art Art Art onder welke steen heb je de laatste jaren geleefd

 31. What about een huwelijk tussen drie personen die dat zelf willen? Mag niet van de overheid. Het wordt tijd dat iedereen zelf beslist over hoe hij / zij wil leven. Weg met de dwangbuis van de overheid.

 32. Het is dwaasheid om te veronderstellen dat mensenrechten het homohuwelijk zouden beschermen. Dan zouden we mensenrechten moeten inzetten voor elk mogelijk huwelijk en elke denkbare combinatie. Zou het niet veel beter zijn om de vrijheid van de mens te garanderen. Vrijheid van een overheid die beslist over het huwelijk? Laat de overheid zijn handen afhouden van privé aangelegenheden zoals het huwelijk.

 33. @ Art. Moeder natuur experimenteert er aardig op los. Zo ontstaan allerlei interessante varianten. Homosexualiteit is er daar een van. Komt overigens ook bij dieren voor.
  Zoals dr Fob.I.Brouwer ons reeds zei dat : “wat leeft en groeit, ons altijd weer boeit.”
  Geen plaats dus voor vooroordelen of moralistische beschouwingen.

 34. Art, Deze homos doen niet mee aan berovingen, verkrachten geen vrouwen, schieten geen hulpeloze ondernemers dood voor hun Eigen kinderen, Slaan niet een oudere man in coma, roven het land a la jamaloodin en Schotte, schieten geen mensen neer die per ongeluk je drankje morsen..

  Nee art liever meer homos op dit eiland dan die schofterige ydk die er veel en veel te zijn!
  Zorg jij er maar voor dat de heteroseksuele man op dit eiland voor zijn vrouw en kinderen zorgt en niet alleen maar meisjes zwanger maakt en er dan met een ander vandoor te gaan!

 35. Waar gaan wij naartoe? Oh, ja ik wist het weer.
  Legaliseren die handel;legaliseer abortus, legaliseer drugs (ook al is het verboden het te importen, ra ra ra); prostitutie (zzp`ers zijn dat?*#), Homosexualiteit (niemand heeft het over haten van de homosexuelen, no way!!!) Paul Witteman heeft met een tussenpoos van 3 jaar al twee keer pedofielen aan tafel gehad. Curacao maak je borst maar nat. Human moral ethics down the drain. Hoe komen wij aan ganzelever???

 36. Art heeft gelijk. Homo zijn is niet normaal. Net zo min als het normaal is als een kind blind of doof of met epileptie wordt geboren. Dat maakt hun natuurlijk niet minder mens. Ze hebben gewoon een handicap en dat is niet normaal , maar het komt wel regelmatig voor.
  Hebben blinden het recht op een rijbewijs? Alle mannen en vrouwen hebben het recht om te trouwen, met elkaar van het tegengestelde geslacht.
  Het is helemaal geen discriminatie om mensen van hetzelfde geslacht geen trouwrecht te geven.
  Net zo min als een blinde of iemand die epileptie aanvallen kriijgt, geen rijbewijs kan krijgen. Dat is toch ook geen discrimnatie.
  Met hun “gay parades” proberen de homo’s anders denkenden te overtuigen dat homo zijn normaal is, maar bereiken juist het tegenover gestelde. Hetero’s blijven het maar vreemd vinden dat mannen en vrouwen zich publiekelijk zo raar kunnen aanstellen. Waarom zijn er geen “hetero parades” ? Het antwoord is: omdat hetero zijn wel normaal is.
  Wat volwassen homo’s achter gesloten slaapkamerdeuren met mekaar uitvreten mag mij een worst wezen. In het openbaar vindt ik het walgelijk om te aanschouwen.

 37. Lets balance this:
  God will send you to hell if you do not live by the bible and his words…his rules are set for those who believe in him: if you hate you go to hell.
  The rest: have a great first pink parade, congrats to equal rights

  Belief and opinion should not be imposed, if you do so then you deserve the same…

  If the bible and god rules on Curacao we are all going to hell…

 38. Curaçao is nu ook besmet met die ziekte/pest!

  NEEM GOEDE DINGEN VAN ANDERE LANDEN (NL) OVER, GEEN SLECHTE DINGEN!!!

 39. Ieder verstandig mens weet dat mensen die denken dat moeder natuur een relatie tussen man en vrouw voorschrijft minder met zijn neus in de bijbel moet zitten en meer met zijn neus in de maatschappij! Jesus, 17e eeuwse gedachten, nooit naar biologieles geweest?
  Moeder Natuur heeft met veel liefde GAY personen (ja, ook Curacaoenaars) geschapen dus stop met het HATEN van mensen die andere mensen LIEFHEBBEN.

 40. @art,

  Als de natuur dat voorshrijft zou homosexualiteit niet voorkomen bij ruim 1500 dierensoorten. En als voortplanting dicteerd of je relatie natuurlijk is of niet, dan zou iedereen die onvruchtbaar is volgens die beredenering geen relatie mogen aangaan.

 41. Het fijn om te lezen dat de eerste Gay Pride op Curaçao in september plaats zou vinden.
  Ondanks dat de bevolking van Curaçao katholiek is en gay zijn niet breed wordt gedragen binnen de maatschappij, is dit politiek gezien een stap in de goede richting.
  Vele landen in Europa , Amerika, Afrika hebben deze stap al genomen.
  Het zijn mensen die elkaar lief hebben ondanks hun geaardheid.
  Nu zal de overheid van Curaçao hun ook bescherming moeten bieden.
  Ik ben blij dat wij onze naasten lief moeten hebben zoals ons zelf.
  Daarnaast wil ik iedereen op wijzen op de Rechten van de mens.De rechten van de mens of mensenrechten omvatten rechten waarop iedereen aanspraak kan maken, ongeacht herkomst, nationaliteit, overtuiging, geslacht, wettelijke status of andere kenmerken. Voorbeelden zijn het recht op vrije meningsuiting, het recht op leven, het recht op bescherming tegen marteling en het zelfbeschikkingsrecht.

  Pabien Korsow!!!!!

 42. Ik denk niet dat de natuur op dit gebied iets voorschrijft. Het lijkt er op dat homosexualiteit geen keuze is maar iets dat iemand overkomt. Door de natuur gecreëerd dus.
  Als twee personen van hetzelfde geslacht zich tot elkaar aangetrokken voelen wie zijn wij dan om hen het genoegen van een al dan niet fysieke relatie te ontzeggen. Als het gaat om twee volwassen mensen die verder niemand kwaad doen, wat is het probleem?

  Personen die moeite hebben met het aanvaarden van homosexualiteit worstelen meestal met een conflict tussen de hen aangeleerde moraal en hun daarmee conflicterende gevoelens. Op Curaçao heerst een macho cultuur en daarin passen elkaar zoenende mannen niet. Niettemin komt homosexualiteit op Curaçao net zo veel voor als bijvoorbeeld in Nederland. Alleen worden de katjes wat meer in het donker geknepen.

  Het is wel te begrijpen dat een gay pride voor veel mensen confronterend is maar het bestaat nu eenmaal, dus laten we er dan maar een feest van maken en waar kunnen ze dat beter dan in de Caribbean? En Art, als je er echt niet tegen kan, haal een boek en blijf lekker thuis in je kast.

 43. @ art. Afgezien van de juistheid van je stelling geeft het dan aan heteroseksuelen het recht om Pink House en andersdenkenden te molesteren???!!!

 44. Beste Art,

  Je hebt gelijk wat betreft het kinderen gedeelte maar kom op zeg….wat een bekrompen gedachte hou je er op na.

  Waar is je tolerantie, respect en lief zijn voor elkaar enzo…

 45. De gaypride dient slechts om de lokale bevolking te schofferen en uit te dagen. Ieder verstandig mens dient te begrijpen dat moeder natuur een relatie tussen 1 man en 1 vrouw voorschrijft. Daarom kunnen twee personen van hetzelfde geslacht met elkaar geen kinderen voortbrengen.