• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

North Sea JazzCURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over zeven weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Kris Berry en Sabrina Starke.

Kris BerrySinger-songwriter Kris Berry werd in 1982 op Curaçao geboren en kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Haar grote voorbeelden zijn country zanger Patsy Cline en pianist en singer-songwriter Nina Simone. Na de middelbare school verhuisde ze naar Barcelona, waar de vele straatmuzikanten haar groeiende liefde voor jazzmuziek versterkten. Met haar sprankelende mix van Caribische klanken, smeuïge country en swingende rhythm & blues is de Curaçaose een rijzende ster. In 2011 was zij de allereerste die bij radiozender Radio 6 de titel ‘Soul & Jazz Talent’ kreeg. Datzelfde jaar bracht ze een eerste EP uit en mocht optreden op het Rotterdamse North Sea Jazz Festival. Vorig jaar is haar debuutalbum Marbles verschenen. Berry staat vrijdag 30 augustus tussen 18.15 en 19.30 uur op de Etta James-stage.

Sabrina starkeSabrina Starke
Sabrina Starke zag het levenslicht in Suriname, maar groeide op in Rotterdam. In Nederland werd ze bekend met haar eerste, in eigen beheer uitgegeven, album Yellow Brick Road uit 2008 en de single Do For Love. Het album werd opgepikt door Blue Note/EMI, stond 52 weken onafgebroken in de albumlijst en werd bekroond met platina. Bovendien ontving de singer-songwriter een Edison Pop Award voor Beste Nieuwkomer van 2008, én de Edison Jazzism Publieksprijs. In 2010 bracht ze haar tweede album Bags & Suitcases uit. Vorig jaar juni verscheen Outside The Box, haar eerste album op nieuw label 8Ball Music. In mei heeft Starke haar nieuwe album Lean On Me, The Songs Of Bill Withers uitgebracht. Op dit album heeft ze samen gewerkt met het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza en vertolkt ze nummers van Bill Withers. Starke staat tussen 23.00 en 00.15 uur op de Etta James-stage.

www.versgeperst.com