• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Elis JulianaCURAÇAO – Het National Archeological – Anthropological Memory Management (NAAM) wil graag een ode brengen aan de onlangs overleden Elis Juliana. NAAM organiseert in dit kader morgen de ‘Kòrsou Ban Chèlèlè un ratu’ ter nagedachtenis van de vaderlandse dichter die ook bekend stond als Òmpi Elis.

De aanwezige gasten zijn een aantal vrienden van wijlen Juliana. Te noemen: Lusette Verboom, Lucille Berry–Haseth, Diane Henriquez, Eddy Ayoubi en Guineta de Palm. Samen met het aanwezige publiek en onder leiding van Richenel Ansano en Giovanni Abath gaan de genodigden praten over het zeer rijke legaat dat Òmpi Elis heeft achtergelaten. Verder zullen gedachten worden uitgewisseld over hoe het werk van Juliana het beste beschikbaar gehouden kan worden voor het volk.

Ode aan Òmpi Elis
Speciaal voor deze gelegenheid opent NAAM ook de expositie ‘Elis Juliana, Piedra di Mulina’. De expositie is morgen vanaf 17.00 uur te bezichtigen. Daarnaast wordt er een pakket met boeken van Òmpi Elis verloot onder de aanwezigen. Tussen 18.30 en 20.00 vindt de ‘Ban Chèlèlè’ plaats en wordt live uitgezonden door Radio Hoyer 1. Voor deelname aan de ‘Ban Chèlèlè’ wordt een toegangsbedrag van 10 gulden gevraagd. NAAM heet morgen iedereen van harte welkom om de expositie te bezichtigen en de bijeenkomst bij te wonen op de patio van NAAM aan de Johan van Walbeeckplein 13.

www.versgeperst.com